Народні депутати від фракції «Слуга народу» Галина Третьякова, Андрій Мотовиловець та Ольга Коваль повідомили, що за два тижні на розгляд Уряду буде запропоновано проект законодавчого закріплення права на отримання «Пакунку малюка» - одноразової натуральної допомоги при народженні дитини.

Про це стало відомо під час Круглого столу, що відбувся у Федерації роботодавців України. В обговоренні проблемних питань взяли участь представники ФРУ, народні депутати, Українська Асоціація підприємств легкої промисловості – Укрлегпром, представники громадських організацій та керівники підприємств, залучених до виробництва Пакунків.

До участі було запрошено міністерку соціальної політики – Марину Лазебну, проте Міністерство продовжує ігнорувати будь-які запити та запрошення.

Депутатка Ольга Коваль звернула увагу на те, що запропонований урядом перехід на монетизацією одноразової матеріальної допомоги є фінансово невигідним ані державі, ані батькам та загалом викликає чимало запитань. З впровадженням «монетизації» витрати держбюджету збільшаться на 30% (з 3800 до 5000 грн). Але фактична купівельна спроможність цієї суми реально на 40% зменшиться - сьогодні ці 64 предмета вроздріб можна придбати щонайменш за 7200 грн. Спецкартка, запропонована Міністерством видаватиметься на 5000 грн.

Коваль закликала урядовців «не вигадувати велосипед» і натомість поновити програму «Пакунок маляти», яка зарекомендувала себе виключно з позитивної сторони у таких розвинених країнах як Канада, Фінляндія, Велика Британія та Австралія!

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

Галина Третьякова: «Коли дискусія на тему «Пакунку малюка» почалася у нас у фракції, я була ініціатором створення законопроекту. Його основа складається з двох частин: контроль якості наповнення пакунку та контроль процедури закупівель. Завершити розробку законопроекту можна буде впродовж двох тижнів».

Представник UNOPS (Управління ООН з обслуговування проектів), Ігор Коськов, запевнив, що в разі прийняття рішення про відновлення закупівель за попередньою процедурою, новий тендер реально провести за місяць і вже з жовтня 2020-го року відновити поставки в пологові будинки України.

Офіційна сторінка «Пакунку малюка» у Facebook:

https://www.facebook.com/pakunokmaliuka

За експертними коментарями звертатись:
babybox.in.ua@gmail.com

+38098122882