Карантин пройде продуктивно, якщо за його час ви зробите хоча б один крок до здійснення мрії. Або навіть надихнетесь чимось настільки, що ця мрія у вас з'явиться. Такої думки дотримуються в школі яхтових капітанів "Маринеро".

Вони здійснили мрію вже більш, ніж 400 студентів школи, а тепер готові виконати і вашу.

У докарантинні часи вони записали відеокурс з 16 уроків з яхтингу, яким зараз діляться у себе на You-Tube каналі, щоб розбавити домашню рутину і закохати всіх нас в яхтинг.

Популярні новини зараз

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити

Показати ще

Відеокурс дуже цінний, адже це не суха теорія, а кадри, зняті просто в морі. Ви побачите, як на практиці професійні інструктори яхтової школи капітанів Маринеро використовують ті знання, які необхідні кожному яхтсменові.

"Ми вирішили викласти у вільний доступ наші напрацювання, щоб кожен яхтсмен зміг освіжити знання, а ті, хто ще не знають нічого про яхтинг, познайомилися з цим стилем життя і, не побоїмося цього слова, з цієї морської філософією ближче", - говорять в компанії.

Курс охоплює всі теми, починаючи від приймання яхти, підготовки до виходу і закінчуючи підйомом якоря і швартовками.

Здавалося б, прийняти яхту - це рутинне берегове завдання, але саме воно є ключовим впливовим чинником на якість вашого яхтового подорожі. Чим ретельніше ви оглянете човен перед тим, як прийняти її у своє управління, тим менше ймовірність виникнення неприємних нештатних ситуацій.

І про це у відеоуроці розповідає Юрій Андрєєв - професійний шкіпер яхтової школи капітанів Маринеро, який буквально тиждень тому закінчив свій черговий перехід через Атлантичний океан в непростих карантинних умовах. Професіоналізм - це не тільки знати все, але ще й успішно застосовувати, а особливо - в непростих ситуаціях і у важкий період, згодні?

Перший урок, до речі, можна переглянути за посиланням: Урок 1 - Приймання яхти.

Філософія яхтової школи Маринеро в тому, що основна принадність вітрильних подорожей полягає в тому, що яхта - це і ваш будинок, і ваш транспорт. Там, де кинуто якір, і буде ваше місце проживання.

Але скидання якоря і укладання якірного ланцюга - це процедура, що не терпить легковажного ставлення. Як виконується постановка на якір яхтсмени розповіли у восьмому уроці - Урок 8 - Рифлення вітрил.

Але перш, ніж ви дійдете до 8 уроку, вас чекає ще величезна кількість корисної інформації, а саме:

Урок 2 - Підготовка до виходу

Коли всі формальності з чартерною компанією позаду, потрібно приділити увагу своєму екіпажу. Кожен повинен знати свою роль в команді і список своїх постійних обов'язків під час плавання.

Урок 3 - Пуск двигуна

Яхтову подорож неможливо почати, не запустивши двигун. Він разом з гребним гвинтом є єдиним цивілізованим і безпечним способом покинути місце стоянки. Оскільки силова установка яхти працює не зовсім так, як, скажімо, в автомобілі, потрібно приділяти увагу деяким речам.

Урок 4 - Маневрування в обмежених просторах

Абсолютна більшість яхтових подорожей починаються і закінчуються саме в маринах. Це спеціальні стоянки, обладнані для швартування яхт. Але з ними є свої нюанси, про які ви дізнаєтеся у відео.

Урок 5 - Постановка вітрил

Яхта створена, щоб ходити під вітрилами. Це її основний рушій, що не вимагає для роботи ніяких ресурсів, крім вітру.

Урок 6 - Поворот оверштаг

Поворот оверштаг - це основний маневр при лавіровці судна. Оскільки вітрильник не може рухатися прямо проти вітру, для просування вперед він використовує зигзагоподібну зміну курсу.

Урок 7 - Поворот фордевінд

Поворот фордевінд - другий основний спосіб змінити курс парусного судна. На відміну від повороту оверштаг, цей маневр виконується при попутному вітрі (на повних курсах). Через те, що яхта перетинає лінію вітру кормою, його тиск на вітрила залишається постійним, що може підкинути пару сюрпризів екіпажу.

Не будемо позбавляти вас задоволення знайти і вивчити цю інформацію самостійно, тому інші уроки ви зможете знайти на You-Tube каналі яхтової школи Маринеро, посилання на який прикріплено.

Яхтсмени в Маринеро попереджають, що цей курс не дасть вам ВСІХ знань, яких було б достатньо, щоб отримати ліцензію яхтового капітана, але відкриють вас чудовий світ яхтингу, познайомившись з якими, ви захочете продовжити пізнавати його далі. Для цього в школі яхтсменів Маринеро є ще кілька пропозицію. Але це вже зовсім інша історія.

Marinero Sailing School & Charters

Школа Маринеро є акредитованою школою International Yacht Training і національним тренінговим центром і має право навчати і сертифікувати яхтсменів за програмами IYT, а також за національною програмою сертифікації капітанів. Школа випустила вже понад 400 капітанів.

Сертифікація проходить за різними рівнями професійної підготовки яхтсмена.

Ліцензія IYT приймається чартерними компаніями всього світу і дає право брати в тривалу оренду яхту довжиною до 24 метрів, існують також курси підвищення кваліфікації.

Також Маринеро організовує подорожі та експедиції під вітрилами по всьому світу і щорічно збирає і організовує українську команду для участі в міжнародних яхтових регатах

Сайт компанії: https://mrnro.com/

Навчання яхтингу: https://mrnro.com/school/course/