На початку січня карпатське курортне містечко Яремче запрошує гостей на святкування Різдва зі справжньою гуцульською кухнею та гуляннями.

Winter Romantik Fest - свято, яке вже стало славною традицією. На фестиваль приїжджають українські зірки, щоб весело і дружно провести зимові канікули, насолоджуючись горними пейзажами і смачними національними стравами.

Winter Romantik Fest

В Яремче сьомий рік поспіль пройде фестиваль української культури і традицій Winter Romantik Fest. Цього разу на свято приїдуть Ольга Сумська, Віталій Борисюк, Ауріка Ротару, Наталя Бучинська, а також відомі українські ведучі.

"Цього року ми традиційно будемо пропагувати українські різдвяні традиції та неймовірну красу Карпат, а також приділимо велику увагу гуцульській авторській кухні", - розповів засновник фестивалю і власник Romantik Spa Hotel Іван Гаврон.

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Іван Гаврон і Віталій Борисюк з Ольгою Сумською

Він зазначив, що на Святий вечір разом з Тімуром Мірошниченком, Русланом Сенічкіним і Людмилою Барбір буде готуватися кутя за старовинними гуцульськими рецептами.

"Діти візьмуть участь у розмальовуванні різдвяних імбирних пряників. Також навчимося майструвати вбрання і аксесуари для вертепу. На Різдво зірки потраплять на майстер-клас і дегустацію карпатських страв, приготованих за авторськими рецептами", - заінтригував Гаврон.

Віталій Борисюк та Іван Гаврон

Гуляння на Різдво розпочнеться з самого ранку. На фестивалі звучатимуть колядки та святкові пісні у виконанні етно-колективів, а також іменитих артистів!

У цьому році кожен учасник свята зможе відзначити Різдво, взявши участь у костюмованій театральній дії.

Ольга Сумська

Ольга Сумська зізналася, що любить готувати і колекціонувати рецепти національної кухні.

"Карпатські кулінари для мене – справжня знахідка! Як дивовижно тут готують перші страви з грибами. Скільки приголомшливих рецептів голубців, бограча та куті. А ви пробували місцевий карпатський чай або глінтвейн на основі домашнього вина? Це незрівнянно!" - поділилася акторка, а з недавнього часу - дизайнер одягу.

Варто відзначити, що багато хто вже зараз активно готуються до новорічних свят – обирають оригінальні вишиванки і прикраси, оскільки традиційно на фестивалі шляхом таємного голосування виберуть кращий наряд вечора.

За роки проведення фестивалю Winter Romantik Fest приготували 600 літрів куті і більше 9000 вареників, встановили рекорд на найдовшу гуцульську ковбаску - 27 метрів, навчили гостей майструвати справжню різдвяну зірку. Крім того, гості та учасники фестивалю прослухали і вивчили більше 100 колядок, виконали духовний гімн України "Боже великий, єдиний, нам Україну храни" на музику Миколи Лисенка.

Спортивні досягнення заходу - 15 медалей і сотні подоланих кілометрів спусків на гірськолижних трасах курорту Буковель.

Приєднуйтесь і ви до незабутнього зимового відпочинку в Карпатах!