Фестиваль відкриває музичний байопік «Ґундерманн». Фільм Андреаса Дрезена розповідає про життя, любов та працю Ґерхарда Ґундерманна, простого оператора екскаватора, який почав писати пісні та став рок-зіркою у Східній Німеччині. На батьківщині стрічка Дрезена отримала п'ять премій Deutscher Filmpreis: за найкращий фільм, режисуру, головну чоловічу роль, сценарій, художника-постановника та костюми.

Прем'єра нової роботи Фатіха Акіна, стрічки «Золота рукавичка», відбулася в рамках конкурсної програми Берлінського кінофестивалю, де шокуючий трилер претендував на «Золотого ведмедя». Фільм розповідає про серійного убивцю Фріца Гонку, який жив у Гамбурзі та знаходив собі жертв серед повій у однойменному місцевому пабі. За словами кінопреси, стрічка Акіна «закриває тему серійних убивць у кіно».

«Робота без авторства» Флоріана Генкеля фон Доннерсмарка – драма, заснована на біографії німецького художника Ґерхарда Ріхтера. Дитинство Ріхтера припало на нацистські роки, що вплинуло не тільки на його життя, але і на його творчість. Прем’єра фільму відбулася в рамках конкурсної програми Венеціанського кінофестивалю, де він був відзначений премією молодіжного журі. Стрічка була номінована на премію «Оскар» за найкращий фільм іноземною мовою і найкращу операторську роботу.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

Фантастична драма «У моїй кімнаті» – нова робота від лауреата Срібного ведмедя Берлінале Ульріха Кьолера. Головний герой фантастичної драми «В моїй кімнаті» – фрілансер, у якого мало грошей, але багато вільного часу. Він нещасний, але не думає про інше життя. Одного разу він прокидається і розуміє, що людство зникло з лиця землі. Прем'єра стрічки пройшла в рамках програми «Особливий погляд» торішнього Каннського кінофестивалю.

У 2019 році сторічний ювілей святкує легендарна німецька школа архітектури Баугауз. Документальний фільм «Дух Баугаузу» Нільса Больбрінкера та Томаса Тільша, створений в рамках мультимедійного проекту до річниці, розвідає про колосальний вплив художнього руху на сучасний вигляд нашого світу.

«Нове німецьке кіно» – один з найстаріших кінооглядів в Україні, які представляють кінематограф своєї країни. Фестиваль проходить у Києві з 10 по 16 жовтня у кінотеатрі «Жовтень» за підтримки офіційного партнера ProCredit Bank. Також покази традиційно пройдуть у Маріуполі, Харкові, Дніпрі, Львові, Чернівцях та Одесі, дати та місця проведення уточнюються. Всі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.