Різні види цієї побутової техніки мають свої переваги і недоліки, тому до покупки важливо вивчити і порівняти технічні характеристики кожного з них.

Види пилососів:

Всі пристрої можна розділити на кілька типів:

Відмінність миючих моделей від класичних полягає в наявності аквафільтра, фільтруючого і зволожуючого повітря. З його допомогою можна позбутися від плям, чистити килими і практично повністю замінити вологе прибирання.

Вертикальні пилососи використовуються переважно в приміщеннях з гладкими поверхнями, промислові - для прибирання великих приміщень з сильним забрудненням. Ручними зручно пилососити м'які меблі, салон автомобіля.

Також є спеціальні пристрої, призначені для миття вікон і збору сміття, що складається з великих частинок (наприклад, тирси, цукру, хлібних крихт).

Переваги покупки пилососів

Пилосос купити найзручніше в інтернет-магазині. Серед лідерів в даному сегменті - компанії Thomas, Samsung, Bosch, Rowenta. Крім традиційних моделей, представлений широкий вибір роботів-пилососів, які мінімізують участь людини до налаштування пристрою і включення.

Перед покупкою необхідно визначитися з пріоритетами - наскільки важлива наявність вологого прибирання, які вимоги до типу пристрою і його потужності, наявність яких насадок є кращим.

Важливою перевагою є можливість безкоштовної доставки, а також при необхідності можна скористатися послугами поштових і транспортних компаній.