Ви коли-небудь задумувались, бувши на відпочинку, яка історія ховається за вашим готелем. Він не гірше музею здатен зберігати в собі події минулих років, адже стіни деяких будинків пам’ятають відпочивальників різних епох. Тому ми вирішили розповісти про чотири українські готелі з дивовижним минулим.

Готель «Прем'єр Палас», Київ

Ви не повірите, але в стінах діючого київського Premier Palace Hotel творилася історія України. Тут в далекому 1918 році українським гетьманом Павлом Скоропадським було підписано визначний документ, в якому він зрікся від влади. В стінах готелю вкотре обірвалась спроба заснувати незалежну державу. Щоб назавжди закарбувати цю видатну подію, в готелі спроектували люксовий номер з однойменною назвою — «Гетьман».

Готель «Жорж», Львів

Зі столиці переміщаємося в культурний центр нашої країни — місто Львів, та в справжній готель-легенду під назвою «Жорж». Він відкрив свої двері в 1890 році, і до нашого часу його головними родзинками по праву можна вважати аристократичність та вишуканість.

Уявіть: на дворі 19 століття, а в готелі цілодобова гаряча та холодна вода, опалення та навіть електричний ліфт. А в мармурових ресторанних залах гостей приймали на розкішних балах. На них можна було зустріти видатних людей того часу: письменника Оноре де Бальзака, композиторів Ріхарда Штрауса, Йоганнеса Брамса та Ференца Ліста та навіть славнозвісного Джакомо Казанову.

Готель «Лондонський», Одеса

Не тільки в Києві та у Львові можна знайти готель з дивовижним минулим. Якщо ви будете відпочивати в Одесі, можна оселитися в готелі, де в свій час зупинялись легендарні письменники Роберт Льюїс Стівенсон, Антон Чехов та Паоло Коельо, балерина Майя Плисецкая, оперна співачка Монсеррат Кабальє та багато інших відомих особистостей. Серед гостей зустрічались навіть короновані особи та нащадки аристократичних родин. Мова йде про знаменитий готель «Лондонський».

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Першим власником та засновником готелю був кондитер із Франції Жан-Батист Карута. “Чому ж тоді готель назвали в честь Лондона?”,— спитаєте ви. Та тому, що на той час була мода на вишукані французькі назви, але всі найкрасивіші були розібрані. Готель «Лондонська» із майже двохсот річною історією до нашого часу зумів зберегти свою вишуканість, розкішність та аристократичність.

Готель AllureInn, Чернівці

AllureInn — це цілий готельно-ресторанний комплекс з багатою історією. Його відкрили в 19 столітті, проте початкова назва була більш традиційною для цих країв — «Гуцул». На той момент це була перша кам’яна будівля на центральній площі міста.

Для створення цієї будівлі влада залучила одних із кращих архітекторів, для того, аби за допомогою розкішного дизайну готелю задати тон всій центральній площі Чернівців. Проте згодом у величних стінах AllureInn розташовувалася ювелірна майстерня та навіть простий магазин, який продавав папір. Лише в наш час, як і було задумано від самого початку, двері історичної будівлі знову відчинені для мандрівників та відпочивальників.