Велосипед - універсальний транспорт для прогулянок і занять спортом. Його можна використовувати як в місті, так і для їзди по пересіченій місцевості. Велопрогулянки стали улюбленим дозвіллям для дітей і дорослих, адже це активний відпочинок і користь для здоров'я. Якщо ви вирішили вибрати велосипед для себе або дитини, ознайомтеся з різновидами цього транспорту.

Види велосипедів

Велобайк для дорослих умовно ділять на дві групи:

  • шосейні (міські);

  • гірські.

Шосейні призначені для їзди по рівних дорогах. Вони дозволяють розвивати велику швидкість за рахунок середнього діаметра колеса і тонкої шини. Відсутність амортизаторів робить конструкцію легкою, що теж сприяє швидкому руху. Це зручний транспорт з регульованою висотою сидіння. Рама в ньому може бути відкритою, що вважається жіночим варіантом, або закритою. Також буває складна рама, зручна для зберігання.

Популярні новини зараз

Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект

"Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Гірські велосипеди використовуються для їзди по бездоріжжю. У них широка шина з протектором, великі колеса, які дозволяють долати спуски і підйоми. Наявність амортизаторів згладжує удари і вібрацію під час руху, конструкція виходить більш важкою, що сприяє стійкості. Такий транспорт можна використовувати і для їзди по місту, але на велику швидкість розраховувати не варто.

Велосипеди для дітей і підлітків

Якщо ви хочете придбати транспорт для малюків і підлітків, то зверніть увагу на Ардіс велосипеди. Компанія випуску і дитячі, і дорослі моделі. Для малюків 2-3 років купують триколісні моделі, а для 3-7-річних підходять варіанти з приставними коліщатками. Вони зручні для навчання і знімаються, коли дитина навчиться кататися. Завдяки цьому велосипед можна використовувати не один рік.

Підлітковий байк є зменшеною копією дорослого. Він підходить для дітей від 7 років. При виборі враховують зростання дитини - від нього залежить розмір і висота рами, діаметр колеса. Для віку 7-12 років і зростання вище 130 см підходять колеса на 22-24 дюйма.

Велосипеди для хлопчиків відрізняються від моделей для дівчаток тільки зовнішнім виглядом і квітами. У конструкції рами і інших елементів різниці немає, тому орієнтуватися можна на власний смак. Для безпеки і комфорту маленьким їздцями купують захисні шоломи і наколінники. Сидіння повинно бути досить м'яким і зручним для тривалої їзди.