Вибираючи кредитну установу, слід пам'ятати про 2-і тенденції. Банківське кредитування сьогодні орієнтоване на підприємницький сектор. Споживчі онлайн кредити краще брати в фінансових організаціях.

Необхідність брати гроші в борг в Україні як і раніше актуальна. В борг беруть всі, однак з різними цілями, і відповідно, різними очікуваннями від кредитора. Сьогодні доводиться вибирати між отриманням кредиту в банку і послугами фінансових організацій, що кредитують. Банки домінують в сфері підприємницького кредитування, при необхідності отримати гроші в кредит позичальники все частіше звертаються за допомогою до МФО.


Кредит у банку

Банківське кредитування найстаріше і перевірене. Це варіант для тих, кому потрібні великі грошові суми - від 50 тис. грн. і вище.

Переваги банківського кредитування:

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

1. Високі ліміти сум

Якщо позичальникові потрібно серйозний кредит на покупку нерухомості, автотранспорту або позика на розвиток бізнесу - банк стане єдиним джерелом, здатним видавати великі позикові суми.

2. Спеціалізація кредитних програм

Банківська система має потужну інфраструктуру, поділ кредитуючих підрозділів на програмні напрямки.

Однак безліч недоліків банківського кредитування як і раніше роблять споживче кредитування невигідним для позичальника.

Недоліки:

1. Строгість вимог

Далеко не кожен може розглядатися банком як клієнт. Студенти і пенсіонери асто отримують відмову навіть при заявці на невеликі споживчі кредити.

2. Немає онлайну

Багато позичальники воліють проводити кредитні операції в режимі онлайн, а банк такої можливості як і раніше не дає - йти в банківське відділення.

3. Загальна тривалість очікування

Необхідність чекати зарахування грошей протягом декількох днів.

4. Відповідь «ні» клієнтам з поганою кредитною історією

Банки не часто наважуються кредитувати позичальників з поганою кредитною історією.

Кредит в МФО

Мікрофінансові організації сьогодні домінують на ринку споживчого кредитування. Вони видають мікрокредити на карту - невеликі позики, сумою від 500 до 50 000 грн., терміном від кількох днів до 1-2 років, що зараховуються онлайн на карту банку.

Переваги кредитування МФО очевидні:

1. Доступність

Споживчий кредит в МФО може взяти практично кожен повнолітній. Фінансові організації проявляють небачену гнучкість, кредитуючи навіть безробітних, студентів та пенсіонерів. Негативна кредитна історія також не є фактором для відмови в послузі.

2. Онлайн процес

Для отримання кредиту немає необхідності тягнутися до банківського відділення, чекати чергу, слухати розмови менеджера. Достатньо лише зайти на потрібний сайт, заповнити заявку, вислати на розгляд і отримати свої гроші протягом 10-20 хвилин.

3. Мінімальні вимоги

Для отримання онлайн кредиту потрібен мінімум - паспорт, ІПН, банківська карта. Даний тип кредитування не вимагає довідки про доходи і застав. Виключно мінімальні вимоги.