Нагоро – незвичайне японське село, в якому з кожним роком проживає все менше людей. Це маленьке поселення загубилося в гірському районі західної Японії, воно поступово вимирає. А ось кількість ганчіркових ляльок, навпаки, збільшується.

Незважаючи на те, що це звучить досить дивно і загадково, ніякої містики тут немає. Таємничі ляльки, дуже різні і дуже схожі на живих людей, виникли тут не самі по собі. Їх створює місцева мешканка на ім'я Аяно Цукими.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Ця незвичайна історія, що нагадує ляльковий театр або навіть чарівну казку, почалася близько 20 років тому. Тоді Аяно намагалася придумати спосіб відлякати птахів, які клюють насіння посівів. Вона вирішила зробити звичайне опудало, використовуючи одяг свого батька. Вона постаралася і зробила неймовірно реалістичну ляльку. Результат перевершив всі очікування. Мало того, що птахи не здогадалися, що це звичайне опудало, так ще й сусід подумав, що це реальна людина і навіть привітався з ним.

Зараз майстрині вже більше 70 років. Вона з посмішкою згадує той випадок, але разом з цим і вельми шанобливо. Жінка вважає, що він допоміг зрозуміти їй неймовірно важливу річ: таким чином можна створювати великих ляльок, які дуже схожі на людей.

Цукими втратила свою матір дуже рано, а своїх бабусю і дідуся вона ніколи не бачила. Тому такими ляльками стали саме вони. Жінка зробила їх неймовірно схожими на своїх близьких родичів. Вона використала макіяж і намалювала лялькам особи, що зробило їх ще більш реалістичними.

Село Нагоро поступово почала вимирати. Аяно загорілася ідеєю зберегти хоч якесь життя, хоча б театралізоване. У початковій школі, яка вже давно закрилася через відсутність дітей у селі, вона поселила 12 учнів.

Ляльки в школі

Щоб село виглядало більш живим, жінка створює лялькових чоловіків і жінок, бабусь і дідусів і розставляє їх у різних місцях. На лавці – парочка закоханих, місцеві жителі чекають автобус на зупинці, селяни працюють, мисливець – у лісі, на річці полюють за здобиччю рибалки.

Завдяки Аяно Цукими село продовжує жити. Зараз тут мешкають вже кілька сотень театралізованих лялькових жителів.

Як повідомляв портал "Знай.uа" чоловік побудував казкову мишаче село в своєму саду.

Портал "Знай.uа" писав також про Кам'яне Село, загадкове місце, де зникають хвороби і збуваються бажання.

"Знай.uа" писав про 13 найстрашніших місць на планеті. З таємничими кам'яними валунами пов'язано безліч захоплюючих легенд і переказів.