У курятині марки "Наша Ряба", виробництва холдингу "Миронівський хлібопродукт" олігарха Юлія Косюка знайшли складові, які здатні викликати рак та інші смертельні захворювання.

Розслідування проходило в лабораторії, де м'ясо перевіряли на професійному рівні. Григорій Антонов, котрий ініціював аналіз, керувався кількома чинниками. Перший: курятина один зі найпоширеніших продуктів харчування, по-друге: доступна в ціні, і головне – більшість отруєнь пов'язані саме з нею.

Результати у "Нашої Ряби" виявилися невтішними: виявилося, Косюк постачає на ринок смертельно небезпечний товар, який вже завтра може відправити будь-кого з покупців на лікарняне ліжко, повідомляють "Известия".

"Тест-аналізатор на антибіотики після 3-годинної інкубації видав однозначний результат: значне перевищення норми в курятині ТМ "Наша Ряба. Дійсно, в м'ясі виявилися антибіотики, причому, в кількості, дуже серйозно перевищує норму: 0,9 од / мл при нормі 0,01 од / мл (майже в 100 разів!). Мало того - дослідження показало, що в продукції МХП в 20 разів перевищує норму так звана бактеріальна забрудненість, тобто, зараженість бактеріями. Показник Кмафанм (число мезофільних аеробних і факультативно-анаеробних мікроорганізмів) при нормі в 2 * 10 (5) КУО / г (колонієутворюючих одиниць на грам продукту) ", - каже активіст.

Популярні новини зараз

Обміняти долари по старому не вийде: ПриватБанк тихо переписав правила для валюти

Україну накриє арктична зима: Новий рік зустрінемо з 20-градусними морозами

ПриватБанк звернувся з попередженням до власників карток: кого терміново чекають у відділенні

"Мінімалка" до 20 тисяч грн: українцям хочуть майже вдвічі підняти оклади

Показати ще

Повторний аналіз тільки погіршив ситуацію – знайшли ризик в кислотному середовищі, він був набагато вищим за гранично допустиму норму. Тобто, м'ясо цієї торгової марки справді може викликати рак шлунка.

Дивіться: "Наша Ряба". Охоронці розповіли правду про умови зберігання

Як повідомляв портал "Знай.ua", оприлюднений список продуктів, які не можна поєднувати із ліками.