Олена Шуляк-народний депутат від фракції "Слуга народу", яка в ефірі каналу" Україна 24 " запропонувала штрафувати політиків, які використовують не українську мову у своїх публічних виступах.

Вона прокоментувала ініціативи колег про скасування штрафів за недержавну мову у сфері послуг.

"І, можливо, я була б такою радикальною - я б також пропонувала введення для політиків штрафів. Вони не завжди говорять державною мовою, яка, на мій погляд, потребує захисту", - заявила Олена. Нардеп зазначає, що мовне питання завжди здатне розколювати суспільство і давати окремим політикам заробляти бонуси. Але все ж державні службовці (міністри, нардепи, політики) повинні використовувати українську мову, виконуючи свої обов'язки, за її словами.

У січні ж 2021 року набирає чинності стаття 30 Закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Він був прийнятий ще в квітні 2019 року, через кілька місяців, в липні він набув чинності і через рік повинні були бути переведені назви всіх аеропортів, станцій, зупинок і документації.

Нагадаємо, у Львові від Зеленського вимагають взяти в руки закон про мову: "Абсурд в Країні чудес"

Популярні новини зараз

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Показати ще

Як повідомляв "Знай.ua", Фаріон жорстко пройшлася по "мовному закону" для сфери обслуговування: "Викриваю гнилу суть...". Ірина Фаріон спробувала розібратися, як діятиме чи діятиме новий закон

Знай.ua писав, Мовний омбудсмен розповів про штрафи за відмову від української: "Будемо бити по..."