Екс-заступник голови Комітету ВР з питань запобігання та протидії корупції Борислав Береза розкритикував бездіяльність членів Наглядової ради «Укрзалізниці». Про це він заявив в ефірі авторської програми " під особистий контроль».

"Щоб реформи вдалися, антикорупційні органи нарешті прокинутися і рити землю люто і безжально, хапаючи корупціонерів за руки. Та й посміховисько в особі Головного залізничного "антикорупціонера" Лещенка варто замінити на когось більш професійного, як і інші сумнівних персонажів у наглядовій раді УЗ», - завив Береза.

На його думку, величезні зарплати в наглядовій раді контрастують з реальною ефективністю цього органу: «зарплати керівництва і членів Наглядової ради «Укрзалізниці», їх повноваження і функції - окрема хвора тема. Її можна описати трьома словами: дорого, безглуздо, шкідливо для бюджету».

Особливе обурення Борислава Берези викликали махінації Лещенка з доплатами за проведену антикорупційну діяльність.

"І як вишенька на торті - ще 10% зверху своєї зарплати Сергій Лещенко отримує як голова Комітету з питань комплаєнсу та антикорупції, утвореного при наглядовій раді УЗ. Він ще й Андерса Ослунда туди взяв! Гідна пара! кажіть, може хто чув, як Лещенко озвучив хоча б одне звинувачення комусь в "Укрзалізниці"? Розкрив хоч найменшу схему, щоб виправдати своє пухке перебування на цій посаді?! Він лише безпорадно пише пости і відеозвернення в соцмережах», - обурюється політик.

Як повідомлялося, Національне антикорупційне бюро розслідувало 21 кримінальне провадження за фактами корупції, пов'язаної з діяльністю "Укрзалізниці", орієнтовні збитки сягають 1,1 мільярда гривень.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Показати ще

Основні правопорушення, за заявами НАБУ, пов'язані зі зловживаннями під час публічних закупівель, обслуговування боргових зобов'язань, здійснення страхової діяльності, а також при наданні пільг на тарифи з вантажних перевезень.

У вересні 2020 року під час обшуків у Києві та Одесі у службових приміщеннях "Укрзалізниці" та офісі комерційної структури правоохоронці виявили оригінали печаток компаній з ознаками фіктивності, чорнову бухгалтерію, фінансово-господарську документацію та матеріали листування фігурантів. Також вилучено понад 1,2 мільйона гривень, на які судом накладено арешт.