Офіс Генерального прокурора України не реєстрував кримінального провадження стосовно народного депутата Вадима Новинського.

Пишуть Українські Новини.

Про це стало відомо з відповіді Генерального прокурора України Ірини Венедіктової на запит народного депутата, копію якого розмістила на сторінці Facebook пресслужба Вадима Новинського в п’ятницю.

Генпрокурор повідомила, що найвищий наглядовий орган 24 вересня зареєстрував виробництво № 42020000000001823 за заявою представників компанії "Гратант", при цьому в зазначеному виробництві підозра Вадиму Новинському не висувалося.

За даними пресслужби нардепа, аналогічну відповідь отримано сьогодні від Територіального управління Державного бюро розслідувань України в Києві.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Пресслужба нардепа відзначає, що таким чином, поширена інформаційним агентством РБК-Україна інформація про відкриття справи проти нардепа є недостовірною і завдає шкоди її репутації. Пресслужба зажадала від агентства спростування поширеної інформації.

Водночас в коментарі УН адвокат Вадима Новинського Андрій Голуб зазначив, що поширена вчора деякими ЗМІ інформація є умисною маніпуляцією та інструментом боротьби в рамках корпоративного конфлікту. Адвокат зазначив, що компанія "Гратант" за заявою якої зареєстровано згадане виробництво, підконтрольна колишньому міноритарного акціонера групи компаній "Амстор" Володимиру Вагоровському, відсторонений у 2014 році від управління торговою мережею у зв’язку зі спробами незаконного заволодіння її майном.

"Вагоровський протягом 7 років намагається криміналізувати корпоративний конфлікт і через подачу заяв про нібито кримінальні правопорушення у своїх інтересах втягнути в нього правоохоронні органи. За 7 років жоден так званий "факт", зазначений в цих заявах, не знайшов підтвердження, їх ретельно досліджували та Національна поліція, і Генеральна прокуратура", — сказав адвокат.

О.Голуб також зазначив, що Володимир Вагоровський і його брат Олександр Вагоровський самі є фігурантами кримінального провадження, зареєстрованого ще в грудні 2014 року і в рамках якого розслідуються факти незаконного заволодіння майном торгової мережі.

Як повідомлялося, у 2014 році Володимир і Олександр Вагоровський були відсторонені мажоритарним акціонером ГК "Амстор" — компанією "Смарт-Холдинг", що належить Вадиму Новинському — від управління торговою мережею.

Їх звинуватили у виведенні активів і фінансових коштів за підробленими документами на підконтрольні їм компанії, незаконне переведення магазинів в зоні АТО на юрособи, що не підконтрольні мажоритарному акціонерові, спроби привласнити бізнес ГК "Амстор".

У лютому 2017 року Головне слідче управління СБУ зареєструвало кримінальне провадження, в рамках якого Володимир Вагоровський підозрювався в організації фінансування терористичної організації "Донецька народна республіка".

Згідно з матеріалами справи у 2014-2015 рр. В. Вагоровський усвідомлюючи, що "ДНР" є терористичною організацією, прийняв рішення платити податки в її бюджет, а також безкоштовно поставляти їжу і транспорт бойовикам в обмін на неперешкоджання в роботі супермаркетів "Амстор" залишилися на непідконтрольній Україні території.