Російська Федерація розширила список українських політиків, стосовно яких запроваджуються персональні санкції. В основному новими іменами в переліку стали нардепи від "Слуги народу": виявилося, що вони проголосували за "неприємний" для РФ законопроєкт №3068.

Читайте Знай в Google News!

З поіменним списком за результатами розгляду парламентом відповідного проєкту можна ознайомитися на офіційному порталі Верховної Ради.

Верховна Рада, скріншот: YouTube

Законопроєкт №3068 отримав розлогу назву "Постанови про Звернення Верховної Ради України до парламентів іноземних держав та парламентських асамблей міжнародних організацій щодо засудження триваючої збройної агресії Російської Федерації проти України, незаконної анексії Автономної Республіки Крим і міста Севастополь та окупації окремих районів Донецької і Луганської областей, політичних репресій проти громадян України та звільнення політичних в'язнів-громадян України".

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Він був прийнятий більшістю, однак, низка депутатів не залишили своїх голосів "За", оскільки утрималися, були відсутніми у сесійній залі чи не голосували. Серед них — і 27 "Слуг народу".

"Постанова має на меті схвалити Звернення Верховної Ради України до парламентів іноземних держав, парламентських асамблей міжнародних організацій із закликом посилити зовнішній тиск на Російську Федерацію з метою припинення її збройної агресії проти України, виконання відповідних рішень міжнародних організацій і міжнародних судових інстанцій, звільнення тимчасово окупованих територій та повернення Росії у міжнародне правове поле", — пояснюють автори проєкту його доцільність.

Це вже друга спроба тиску на Київ за допомогою персональних санкцій. Перші обмеження такого роду Москва ввела ще в 2018 році - напередодні виборів президента України.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Слуги" знову вляпалися в "еротичний скандал": нардеп обговорював "вчорашнє" з молоденькою помічницею.

Як повідомляв портал Знай.ua, Кабмін планує повний локдаун на новорічні свята — "слуга народу" Дубінський.

Також Знай.ua писав, В "Слузі народу" закликали владу виділити в Бюджеті-2021 кошти на зелену енергетику.