Між синами загиблого бізнесмена Євгена Щербаня розгорівся публічний конфлікт

У листопаді ЗМІ анонсували прем'єру документального фільму "Спадкоємець". За словами авторів, це розслідування про те, як син "першого олігарха України" Євгена Щербаня шукає стан свого батька. Але ще до виходу анонсованого фільму розгорівся публічний конфлікт між синами загиблого бізнесмена Євгена Щербаня, пише "Обозреватель".

Як відомо, у покійного Щербаня було троє синів. Судячи з трейлеру, в основу фільму покладено твердження Євгенія - старшого сина бізнесмена. Це підтверджує його особиста сторінка в Facebook, останні пости на якій присвячені анонсованого фільму і заочного з'ясування стосунків з братом - Русланом Щербанем.

"Як відомо, перед цим - 23 листопада - Руслан Щербань публічно звернувся до редакції hromadske.ua з закликом "не шукати сенсація там, де їх немає. Не видавати домисли залежного і слабкої людини за факти. Не спекулювати на нашій трагедії". Побоювання у Руслана викликає те, що фільм заснований виключно на розповіді його брата, який зіткнувся з проблемами залежності та тепер можливо таким чином намагається поліпшити своє матеріальне становище", - описує ситуацію "Обозреватель".

Видання нагадує, що раніше пошук спадщини був спільною справою братів. Ще у 2013 роки вони дали розгорнуте інтерв'ю журналу "Форбс", в якому докладно описували обставини аварії бізнес-імперії Щербаня.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

"Брати дуже обережно висловлювалися про можливі вигоду вбивства, зате чітко окреслили коло людей, які підтримували офіційних спадкоємців. Серед таких були названі співак Йосип Кобзон, екс-прем'єр Євген Марчук і олігарх Рінат Ахметов", - зазначає автор.

Вбивство Євгена Щербаня було одним з найбільш резонансних кримінальних подій 90-х. Власника корпорації "АТОН", народного депутата України 2-го скликання, члена виконкому Ліберальної партії України і парламентської фракції "Соціально-ринковий вибір" розстріляли прямо на льотному полі Донецького аеропорту в листопаді 1996 року.

Головною версією події був переділ газового ринку України. Тоді слідство встановило, що злочин скоїла так звана "банда Кушніра", відповідальна за ще одне гучне вбивство - першого голови Нацбанку Вадима Гетьмана. Як заявляв пізніше Леонід Кучма, підозри впали на всемогутнього тоді прем'єра Павла Лазаренка.