Відновлення імпорту електроенергії з Росії та Білорусі призведе до зупинки українських підприємств і втрати роботи тисяч шахтарів і енергетиків.
Про це в ефірі телеканалу «Україна24» повідомила народний депутат Вікторія Гриб.


«Якщо у нас знову буде імпорт - це означає, що наші шахтарі, наші енергетики не будуть отримувати ту заробітну плату, бо вони залишаться без роботи», - зазначила нардеп.


Вона наголосила, що це стосується не тільки теплоенергетиків, але й працівників атомної промисловості, яка в тому числі постраждає від демпінгового імпорту.


«І взагалі в державі, в якій є профіцит електроенергії на сьогоднішній день, використовувати імпорт – мені здається, це просто зрада», - додала Гриб.
Як повідомлялося, напередодні нардеп Михайло Бондар зареєстрував поправку щодо продовження заборони на імпорт електроенергії з енергосистеми Росії і Білорусі до 31 грудня 2021 року.


За його словами, імпорт з країни-агресора несе загрозу для цілісності енергетичної системи України та її енергонезалежності.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще


Нагадаємо, імпорт електроенергії з Росії та Білорусі здійснювався з жовтня 2019 по березень 2020 г. Усього Україна закупила у Росії понад 1 млрд кВт-год електроенергії. Прямі збитки енергосистеми від імпорту становили 3 млрд грн.


Імпорт був призупинений на тлі критики в тому числі з боку Президента Володимира Зеленського.
За даними тимчасової слідчої комісії Верховної ради, саме імпорт став причиною найбільшого за всю історію незалежності кризи на енергоринку і рекордних збитків державних енергокомпаній