Вищий антикорупційний суд (ВАКС) правильно і обґрунтовано закрив справу «Роттердам+» через відсутність у ньому складу злочину, а всі заяви НАБУ про продовження слідства не більше ніж спекуляції.
Про це в ефірі телеканалу NewsOne заявив екс-нардеп Геннадій Москаль.
"Нічого вони (детективи НАБУ-прим.) насправді не відновили. У справі немає складу злочину. Це підтвердив Антикорупційний суд і поставив крапку», - зазначив Москаль.
Він підкреслив, що формула " Роттердам»" була заснована на визнаному в усьому цивілізованому світі принципі імпортного паритету.
Такий же принцип на вимогу МВФ був впроваджений для цін на природний газ для населення-Т. зв. формула " Амстердам»" - яку своїм підписом схвалив особисто президента Володимир Зеленський.
Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила справу " Роттердам+" ще 27 серпня 2020 р.через відсутність у ньому складу злочину.
Пізніше це рішення підтримав офіс генерального прокурора. Причина - у зібраних НАБУ матеріалах немає доказів шкоди від формули або вчинення ким би то не було кримінального правопорушення. Такого ж висновку дійшов і Вищий антикорупційний суд, рішення якого набуло чинності 17 листопада.