Держава повинна гарантувати збереження вкладів населення у приватних пенсійних фондах. Інакше це може призвести до масової втрати громадянами своїх заощаджень. Про це заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко у передачі «Час Голованова» на телеканалі Україна 24.
Він нагадав, що згідно з проєктом закону №2683, держава не гарантує збереження вкладів населення у приватних пенсійних фондах.
«Це означає, що пенсійні заощадження, тобто ці відрахування кожного з нас, під великим ризиком. Можна все це (пенсійну реформу – Ред.) створювати виключно за однієї умови, коли держава гарантуватиме діяльність цих фондів. І у випадку, якщо якийсь із них збанкрутує, тоді держава компенсує повністю ці пенсійні заощадження, які кожним із нас будуть перераховані у ці фонди», - наголосив Ляшко.
Нагадаємо, у ВР зареєстровано два законопроекти щодо пенсійної реформи – №2683 та №4408. Голова Федерації металургів Сергій Біленький заявив, що обидва законопроєкти є ворожими до бізнесу, оскільки передбачають збільшення витрат для нього.
Водночас народний депутат України Муса Магомедов наголосив, що в рамках пенсійної реформи можна приймати лише ті рішення, які не збільшують податковий тягар, інакше така реформа поховає бізнес.