Створення за пропозицією Мінекономрозвитку Національного оператора на ринку тютюнових виробів є безпрецедентним випадком тютюнового лобізму. Про це заявив керівник Українського центру контролю над тютюном Андрій Скіпальський.

«Це безпрецедентно, абсолютно чистий випадок тютюнового лобізму. Це абсолютна нездатність протистояти інтересам. І які інтереси переслідували посадові особи Мінекономрозвитку, тільки можна здогадуватись. Доказів у нас немає, але яку вигоду отримує держава від цього, ніхто поки що не зрозумів. Її немає», - сказав Скіпальський.

Він також наголосив, що надання статусу національного тютюнового оператора компанії «Тедіс-Україна» фактично легалізує її монопольне становище.

«Тедіс» -- монополіст і займає ключові позиції в лобіюванні їх (виробників, - ред.) інтересів і впливу на політику», - наголосив Скіпальський.

Нагадаємо, раніше народний депутат з фракції «Батьківщина» Валентин Наливайченко заявив, що через непрофесійність і бездієвість міністра Ігоря Петрашко та міністерства економіки, в Україну повернулися монополії, корупція і абсолютно непрозорі рішення. Зокрема, депутат згадав про ситуацію на ринку тютюнових виробів, де за лобіювання міністра економіки Петрашко повернувся монополіст, коли для компанії «Тедіс» створили особливі умови.

Популярні новини зараз

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Раніше народний депутат Сергій Магера зазначив, що попри те, що бізнес в країні зазнає колосальних збитків через карантин, міністерство економіки не пропонує жодних рішень для його підтримки.

Водночас лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що бездіяльність міністра економіки Ігоря Петрашка вбиває економіку країни, і він має подати у відставку.