Глава Білоруської автокефальної православної церкви архієпископ Святослав (Логін) відлучив від Церкви де-факто президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляє "Радыё Свабода".

Прокляття на главу держави наклали під час служби в соборі святого Кирила Туровського в Торонто, Канада.

Під час служби в соборі в присутності парафіян архієпископ Святослав зачитав "Архієрейське послання з оголошенням анафеми колишньому президенту Олександру Лукашенку - диктатору, вбивці і мучителя благочестивого білоруського народу".

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показати ще

Тексту відлучення дали назву "Анафема колишньому президенту Олександру Лукашенку, який здійснює беззаконня, переслідує і вбиває православних і інших мирних християн за правду в Білорусі".

Зображення RFE/RL

"Церква - це духовна та неполітична установа, яка навчає паству боротися за правду, вона не може просто спостерігати за геноцидом білорусів, але, згідно зі Святими вченнями Христа, повинна бути совістю свого народу, змушуючи нас проголошувати таке:

Силою, даною нам Богом, ми відокремлюємося від Святої Православної Церкви і оголошуємо анафему колишньому Президенту Олександру Лукашенко, який, хоча він носить християнське ім'я і належить Православній Церкві від народження, але забороняє йому входити в таїнства Христа. <...> Ми закликаємо тих, хто все ще служить його сатанинській силі, не виконувати злочинні накази, бо інакше на вас чекає прокляття ваших нащадків у земному житті і пекло в небесному житті".

Зображення RFE/RL

Раніше повідомляли, у Мінську таємно провели інавгурацію Олександра Лукашенка: "офіційно обійняв посаду".

Як повідомляв Знай.uа, вбивця лідера "Ляпіс Трубецькой" почув вирок: родичі не можуть знайти слів.

Знай.uа писав, у Харкові суперники Кернеса Кучер і Світлична" окупували " Facebook перед виборами.