Протест проти фальсифікації виборів в Грузії продовжують розвиватися. «В який бік?», - цим питанням поставив відеоблогер Сергій Корнак.

Напередодні ввечері опозиційні партії організували в Тбілісі масову демонстрацію протесту. Місцеві жителі повідомляли, що центральна вулиця міста — проспект Руставелі — була практично переповнена. На маніфестацію вийшли від сорока до п'ятдесяти тисяч осіб.

«Що вчора відбувалося на мітингу? Частина маніфестантів пішла в ЦВК і почала зносити паркани та огорожі. Їх полили три відмітні машини, були поліцейські спецсили, гумові кулі, газ ... У підсумку лідери опозиції о першій годині ночі закликали всіх повернутися о 6 годині вечора наступного дня і відстоювати права за новою», - прокоментував події Сергій Корнак.

На цій маніфестації керівну партію «Грузинська мрія» і її лідера Бідзіну Іванішвілі публічно звинуватили в підробці бюлетенів. Однак Корнак вважає, що користі від протестів не буде, якщо все обмежиться лише словами.

«У Білорусі скоро буде 100 днів, як пройшли вибори. Це вже якийсь стало розвага, раз в тиждень вийти побити людей. Поліція вже полює на громадян. До чого це призведе? До краху держави, і більше ні до чого », - каже оглядач.

Популярні новини зараз

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

За його словами, схожим чином події розвивалися і в Україні сім років тому. Євромайдан довгий час тупцював на місці, поки не стався якісний стрибок — не почали захоплювати державні установи.

«Я не знаю, що станеться. Прості маніфестації ні до чого не приведуть, цього Іванішвілі глибоко плювати. В крайньому разі, росіяни ще підкинуть грошей», - вважає блогер.

За його словами, результату не дасть і вимога скасування результатів виборів. «Але всі розуміють, що ніякої скасування не буде. Та ж партія Іванішвілі проведе нову передвиборчу кампанію і нові підрахунки, де гарантія, що порахують правильно?», - додав Корнак.

Але при цьому опозиція сильна, організована, має вплив не тільки в Грузії, але і за її межами.

Так, країна, на думку Сергія Корнака, вже досягла точки кипіння. Грузини готові боротися, не дивлячись ні на холод, ні на комендантську годину. Але підсумок боротьби ще не вирішене — його вирішить тільки час.

Раніше повідомлялося про масові протести в Тбілісі.

Блогер Сергій Корнак вже висловлювався на їхню підтримку.