Сьогоднішня кризова ситуація довкола рішення КС вміщується у тезі: "Корупція проти беззаконня"! Я не підтримую прихильників ні першого ні другого підходів, тому пропонує інший шлях подолання політичної кризи, наголошує лідер політичної партії "Рідна країна" Микола Томенко.


Отож, як швидко і законно розв"язати цю кризу.
1. Невідкладно ухвалити новий закон про відповідальність за незаконне збагачення посадовців.


2. Невідкладно обрати 3 нових членів Конституційного суду від ВР та з"їзду суддів, яких досі не обрано.
3. Партіям Порошенка, Тимошенко і Тягнибока переконати своїх висуванців, які вже неодноразово і недоброчесно голосують за корупціогенні рішення, звільнитися з посад за власним бажанням.


Нагадаю, що серед 11 членів КС, які відмінили електронне декларування посадовців, є двоє суддів від Порошенка:


Володимир Мойсик призначений президентом Порошенком, Ірина Завгородня обрана ВР за поданням фракції БПП, Сергій Сас обраний ВР за поданням Батьківщини, Ігор Сліденко- за поданням Свободи.
Звісно, сподіватися, що партія Медведчука-Бойка переконає суддів від Януковича звільнитися- це як вірити, що Дніпро потече в інший бік. Однак це не відміняє суспільну вимогу про добровільну відставку всіх 11 суддів, які відмінили антикорупційні Закони.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показати ще


4. ДБР перевірити законність статків суддів КС, про яких йдеться у приписах НЗК.
5 Підготувати та ухвалити зміни до Конституції та Закону про Конституційний суд щодо розширення підстав для звільнення його членів.


Таким є реальний і конституційний шлях перезавантаження Конституційного Суду, який не порушує жодної норми Конституції та Законів, та включає механізми політичної відповідальності за кадрові призначення.