Аудитори встановили, що за незадовільну роботу в 2018 році членам правління Нафтогазу заплатили премій майже на 400 млн грн. Про стало відомо завдяки звіту Державної аудиторської служби.

Читайте Знай в Google News!

" у 2018 році Кабмін і незалежний аудитор "Делойт енд Туш ЮСК" визнав роботу наглядової ради та членів правління НАК "Нафтогазу" незадовільною. Вартість роботи цієї неефективної наглядової ради за рік досягла 53 млн гривень. З них 46 млн-це зарплата членам. 7 млн гривень-відшкодування витрат, пов'язаних з виконанням обов'язків. А також у 2018 році було виплачено винагороди членам правління – 389 млн гривень. Стільки коштує незадовільна робота в Нафтогазі",-коментує у своєму Telegram-акаунті дані аудиту народний депутат Ольга Василевська-Смаглюк (фракція"Слуга народу").

Андрій Коболєв, Уніан

Так, експерти дивуються, як премії виплатили за незадовільну роботу.

Популярні новини зараз

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Показати ще

"голові правління компанії, тобто особисто Андрію Коболєв було нараховано та виплачено 228,8 мільйона гривень премії. Державний аудитор вказує на те, що дані нарахування були проведені з порушенням постанови Кабміну від 19 травня 1999 року №859 в частині розмірів преміювання за підсумками роботи. 228 млн гривень на одну людину. Це більше ніж утримання всіх членів Наглядової ради Укрзалізниці разом узятих",-наводить порівняння Василевська-Смаглюк.

Ймовірно, значна частина цієї суми-нарахована премія за перемогу Нафтогазу над Газпромом у Стокгольмському арбітражі. Однак, за словами депутата, крім виплат топ-менеджерам НАК за цю перемогу, 1 млрд грн був виплачений норвезькій юридичній компанії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, жебраків українських старих знову обнадіяли "покращенням", гряде оновлення пенсій.

Як повідомляв Знай. ua, рівень бідності українців зросте через те, як пандемія вплине на зарплати і пенсії.

Також Знай. ua писав, що права фрілансерам і звільнення без пояснень, українцям розкрили деталі нового Трудового кодексу.