Про це повідомила в колонці "Українській правді" член правління Центру протидії корупції Дар'я Каленюк, пише Апостроф.

"На прикладі кейсу Олександра Дубинського детально поясню, які інструменти, і правові механізми ми застосовуємо для введення персональних західних санкцій. Спойлер: для кожного фігуранта є індивідуальний підхід, враховуючи його досьє", - зауважила вона.

Важливим кроком для персональних санкцій до ЦПК вважають-направлення звернень та заяв до різних контрольних, правоохоронних органів та фінансових установ в Україні та за кордоном.

Мова йде про: звернення в Офіс контролю іноземного стану Міністерства фінансів США (Office of Foreign Assets Control of the US Treasury), звернення в прокуратуру Словаччини - як вважають в ЦПК, Дубинський сховав у своїй декларації компанію в Словаччині, єдиним власником якої був з березня до лютого 2019 2020, зверненні до словацький банк - Дубинський в 2019 році мав 4278 євро на рахунку Tatra Banka a.s, в ЦПК повідомляють банку, що банк обслуговує публічного діяча з України, який не декларує своє словацьке стан, має необґрунтовані активи, записані на маму і дружину, зверненні до українським правоохоронним та контролюючим органам (НАПК, НАБУ, ОПУ, СБУ про відкриття кримінального провадження за ст. 111, "держзрада") - в ЦПК стверджують, що діяльність Дубінського, який "виходить на пресконфренеции з агентом Кремля і направляє листи з дезінформацією конгресменів з метою втрутитися у вибори в США", має ознаки "державної зради", обігу в українські банки - в ЦПК відправили опис необґрунтованого стану Дубинського, його мами і дружини керівниками підрозділів фінансового моніторингу цих банків. За законом банки повинні перевіряти джерело статків на рахунках публічних діячів з високим ризиком і членів їх сімей. У разі підозрілих операцій рахунки можуть блокуватися.

Згідно з розслідуванням "Наші Гроші" на Bihus.Info, Дубинський, його дружина і його мати володіють 24 квартирами загальною площею 2000 кв.м, земельними ділянками площею 70 соток і 17 автомобілями. Загальна вартість майна становить 2,5 мільйона доларів.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що матеріал Bihus.info про стан Дубинського не містить підстав для корупційного розслідування.