Рада підприємців при Кабінеті міністрів України звернулася до голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетьманцева з проханням переглянути пропоноване чотирикратне підвищення ставки акцизного податку на тютюновмісні вироби для електричного нагрівання (ТВЕН).

Про це йдеться у листі Ради підприємців при КМУ до голови Комітету.

Натомість, Рада підприємців пропонує запровадити поступове підвищення ставок акцизного податку на ТВЕН на 50% з 2021 року до 2025 року включно.

Експерти Ради підприємців застерігають, що чотирикратне підвищення акцизу на ТВЕН «може призвести до зростання роздрібних цін на ТВЕН не менше ніж на 57%, наслідком чого стане скорочення на 50% обсягу легального ринку ТВЕН і слугуватиме вагомим фактором для зростання частки нелегального ринку таких товарів та призведе в подальшому до значного скорочення надходжень до державного бюджету України від сплати акцизного податку на ТВЕН».

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Показати ще

Рада підприємців при КМУ закликає Гетьманцева підтримати поступове підвищення ставок акцизного податку на ТВЕН при доопрацюванні законопроекту №4101 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», зареєстрованого ВР 15 вересня 2020 року.

Нагадаємо, з підтримкою поступового зростання ставок акцизного податку на ТВЕН виступило Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.

Асоціація міст України та Федерація роботодавців України звернулися до голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетьманцева з закликом переглянути чотирикратне збільшення ставки акцизного податку на ТВЕН та передбачити зростання акцизу на ТВЕН на 50% з 2021 року.