Представники Державного департаменту США висловили повну підтримку позиції України щодо виборів на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Нагадаємо, українська сторона наголошує на тому, що вибори можуть проводитися тільки після повернення Києву контролю над українсько-російським кордоном та забезпечення відповідних умов безпеки в регіоні.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на живу трансляцію Вашингтон-Київ на тему мирного врегулювання на Донбасі, в у якому брав участь заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент.

"Процедура виборів не може проводитися без забезпечення належної безпеки кордонів. Для того, щоби відбулися вибори, потрібна наявність відповідних умов", - заявив Кент.

Ситуація на Донбасі, фото: facebook.com/pressjfo.news

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Представник Держдепу підкреслив, що Сполучені Штати підтримують територіальну цілісність України. При цьому, Кент зауважив, що можливість розв'язати будь-який конфлікт існує завжди – для цього потрібна лише політична воля сторін.

"Політичне бажання в Києві є, і його не бракує", - стверджує урядовець. Як зауважив Кент, саме з російського боку немає зрушень у виконанні Мінська, через що були введені санкції США і ЄС, які продовжуються періодично за відповідною процедурою.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Трамп поставить Росію на коліна, доленосний документ підписано.

Також Знай.uа писав як Трамп насправді ставиться до України.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Зеленський зателефонував Путіну.