Варто нагадати нашим читачам, що днями український президент Володимир Зеленський разом зі своєю дружиною побували в Туреччині з офіційним візитом. Перша леді Олена Зеленська взяла участь в урочистому запуску аудіогіду в найбільшому палаці країни – Долмабахче.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню Офісу Президента України.

Олена Зеленська запустила в Туреччині україномовний гід, фото: president.gov.ua

"Наші держави - Україну і Туреччину – об'єднує не тільки Чорне море, а й багатовікова спільна історія, спільна культура, дружба і стратегічне партнерство. І сьогодні, запускаючи україномовні аудіогіди відразу в трьох найвідоміших музеях Туреччини, ми ще більше об'єднуємо наші країни", - сказала Зеленська.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Показати ще

Олена Зеленська запустила в Туреччині україномовний гід, фото: president.gov.ua

Олена Зеленська запустила в Туреччині україномовний гід, фото: president.gov.ua

Уточнюється, що захід також відвідала перша леді Туреччини Еміне Ердоган. Всього україномовні аудіогіди було встановлено в п'яти найбільших музеях Туреччини. Минулого року їх запустили в стамбульських Айя-Софії та палаці Топкапі.

"Щорічно більше мільйона українців відвідують Туреччину, щоб відпочити і оздоровитися. А ще - щоб долучитися до величної культурної спадщини цієї країни, яка має бути доступна нашим громадянам саме українською мовою. І ми продовжуватимемо працювати над тим, щоб в Туреччині і в цілому в світі стало більше українських аудіогідів, а значить - і України", - повідомила Олена Зеленська.

Також варто нагадати, що в ході офіційного візиту президента України до Великобританії дружина Глави держави Олена Зеленська відвідала музей Лондонського Тауера, де за її ініціативою було підписано Меморандум про запуск першого на території Великобританії україномовного аудіогіду.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, у Путіна сполошилися через російськомовних в Україні, забувши про найважливіший закон.

Як повідомляв Знай.uа, Олена Зеленська в День козацтва показала майбутню гордість України: "Захищати Батьківщину - це покликання".

Знай.uа писав, Зеленський хоче, щоб діти голосували з 16 років? Українцям готують опитування.