Про це повідомив депутат Михайло Волинець з посиланням на відповідь Міністерства юстиції.

«У Мін'юсті офіційно підтвердили, що голова «незалежного регулятора» Валерій Тарасюк 2019 року не проходив спеціальну перевірку перед призначенням на посаду члена НКРЕКП. Дані про наявність у нього корпоративних прав, у тому числі володіння кіпрським офшором Deelack Investments Limited, не перевірялися», - повідомив Волинець на своїй сторінці в Facebook.

Волинець нагадаємо, що зараз Нацагентство з протидії корупції проводить антикорупційну перевірку Тарасюка через конфлікт інтересів, пов'язаний з енергокомпанією рідного брата.

"Ситуація щодо діяльності сімейного енергетичного бізнесу рідного брата Тарасюка поки досліджується НАЗК. 12 жовтня Окружний адміністративний суд Києва зареєстрував мій позов до Кабінету Міністрів з вимогою відводити керівника НКРЕКП через виявлені в його діях грубі порушення чинного українського законодавства»,-повідомив Волинець.

Він підкреслив, що Валерій Тарасюк несе персональну відповідальність за кризу на ринку електроенергії та вугілля.

Популярні новини зараз

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

"Тарасюк несе персональну відповідальність за найбільшу за роки незалежності енергетичну кризу, через яку шахти і гірники протягом 4 місяців перебували без роботи - у вимушеному простої», - додав Волинець.

Нагадаємо, на 7 жовтня НАЗК почало перевірку голови НКРЕКП Тарасюка за бізнес-інтересів його брата в енергетиці.

Ці факти виявили депутати-члени Тимчасової слідчої комісії. За їх інформацією рідний брат голови НКРЕКП керує компанією» Еф енд Ем Україна", під час роботи Тарасюка в НКРЕКП працювала на ринку електроенергії і була контрагентом низки державних підприємств енергетичного сектора.

Крім того, депутати встановили, що після 2014 року Тарасюк регулярно відвідував Росію, в тому числі прямим залізничним сполученням Київ-Москва влітку 2018 року.