Володимир Зеленський заявив, що готовий визнати невдачу, якщо йому на посаді президента не вдасться закінчити війну на Донбасі. Він також наголосив, що не тримається за рейтинги та владу.

Читайте Знай в Google News!

Таку заяву глава держави зробив в інтерв'ю у програмі HARDtalk від BBC.

Зокрема у Володимира Зеленського запитали: якщо він зазнає невдачі на посаді президента, чи він піде і чи визнає, що зазнав невдачі.

Володимир Зеленський, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

"Я одразу говорив, що не чіпляюсь ні за рейтинги, ні за владу. Якщо я не зможу закінчити війну, отже, потрібно, щоб прийшла інша людина, яка спроможна закінчити цю трагічну історію між нашими країнами", — заявив Зеленський. Володимир Зеленський

В інтерв'ю Зеленський також сказав, що на Донбасі з 27 липня діє нове перемир'я. Він вважає, що там дотримуються "тиші" попри поодинокі обстріли бойовиків.

"Ми реально не реагуємо на якісь поодинокі постріли... Результат — за 75 днів загинула одна людина. Одна. Я вважаю, що це наша перемога.", — сказав Зеленський. Володимир Зеленський

Зеленський також говорив про роботу генпрокурорки Ірини Венедиктової. Зокрема, він сказав, що є час до кінця року показати результат у боротьбі з корупціонерами. В іншому разі президент пообіцяв звільнити її як і Руслана Рябошапку.

Володимир Зеленський, фото: кадр з відео

Також Володимир Зеленський емоційно розсміявся на словах про втрату рейтингу з 73% до 35%. Глава держави намагався переконати, що нібито не хвилюється про втрату рейтингів, але все ж таки уточнив, що йому "не все одно".

Крім того, Зеленський заявив, що Україна готова слідувати настановам Мінського процесу в питаннях мирного врегулювання ситуації на Донбасі. Однак, за його словами, це не означає що вона піде на всі поступки, які диктує країна-агресор Росія. Зеленський підкреслив, що передача кордону українській владі після виборів – це неправильно, адже Україна не може забезпечити вибори там.

Відповідаючи на чергове запитання, Зеленський заявив, що вірить, що призначений ним в ОПУ колишній чиновник часів Віктора Януковича – Олег Татаров не розганяв мітингувальників на Майдані 2014 року. Президент не вважає, що його призначення – це "повернення до старої політики Януковича" і продовження проросійської політики.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як зареєструвати новонароджених під час пандемії без довідок: пояснення Мінцифри

Як повідомляв портал "Знай.ua", Кабмін скоротив субсидування громадян майже на 40%: в уряді пообіцяли прискіпливу перевірку

Також "Знай.ua" писав, що в Україні заговорили про повернення жорсткого карантину: "Припинити будь-які контакти між людьми"