Колишній спікер Адміністрації президента України Володимир Литвин розповів про те, що на його думку відбувається в Мінському процесі і про те, які кроки для здоров'я українців варто зробити Володимиру Зеленському. Про це він повідав в інтерв'ю виданню "Країна".

Читайте Знай в Google News!

"Судячи з усього, призначення української частини ТКГ полягає в тому, щоб просто тягнути час, імітувати процес, щоб не настало повного розчарування в середовищі союзників України, які заклали під Мінський процес свій авторитет. Маю на увазі насамперед канцлера Німеччини Ангелу Меркель і президента Франції Емануеля Макрона", - стверджує Литвин.

Фінальною метою імітації мирних переговорів колишній політик вважає утримання влади.

"Скажу для прикладу про маловідоме: якби під час поїздки в ході передвиборчої кампанії на Луганщину прикордонники не врятували Порошенка від розлюченого натовпу, то питання – вибрався б він звідти живим. Правда, потім він їх "віддячив" - повиганяв зі служби. Тому їм Крим, та й Донбас, не потрібні були, їм там ловити нічого. Нинішнім теж", - говорить експерт.

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Показати ще

Володимир Зеленський, фото: Zik.ua

Литвин переконаний, що в Криму і на Донбасі підтримки у нинішньої влади немає. Він описав оптимальний, на його думку, виборчий процес. Політик вважає, що потрібно відмовитися від імітації відкритих списків, залишити першу п'ятірку партії і дати людям можливість розібратися, "хто є хто". Крім того, в умовах плутанини і зростання захворюваності, влада могла б запропонувати народу відстрочку, тобто перенесення виборів і таку заяву міг би зробити Зеленський.

"Чому б і ні. Тим більше, що поки ще Зеленський контролює Верховну Раду. І це було б розумно. Але проблема в тому, що президентська команда не може чекати, поки їх рейтинг остаточно впаде. А варто було б турбуватися про людей і країну. Думаю, що якщо влада буде і далі безвідповідально ставитися до вирішення проблем з коронавірусом, то до виборів отримаємо пік захворюваності. Мене дивує, що президент заявляє свої претензії до МОЗ - не закупили те, що потрібно в першу чергу, – і одночасно відправляє міністра охорони здоров'я Степанова кандидатом у депутати обласної ради в Одесі від «Слуги народу». Вибачте: міністр Степанов працює або проводить агітацію? Що, йому більше нічим зайнятися? Який приклад подають країні? Показушна принциповість! По-іншому не скажеш", - каже Литвин.

Місцеві вибори в Україні, фото: кадр з відео

Також експерт відповів на питання, чи піде Зеленський раніше, ніж закінчиться його каденція і зазначив, яке дерево йому нагадує президент.

"Легку вербу, підвладну всім вітрам. Гнеться на всі боки, але стоїть. Знаєте, як кажуть: немає нічого довготривалішого, ніж тимчасові споруди. Насправді, багато щозалежатиме від результатів місцевих виборів. Він встоїть і навіть зміцниться, якщо отримає помітний результат. У партії все ще є рейтинг, і йому потрібно його відчутно не втратити, а також утримати під контролем свою фракцію в Раді, не дати зруйнувати монобільшість. Цілком очевидно, що Зеленського будуть розхитувати опоненти, висмикувати депутатів з фракції", - говорить Литвин.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Зеленський у Лондоні підписав важливу угоду з Джонсоном, українців чекає Торгівля і крок до безвізу.

Як повідомляв Знай. ua, польський президент Дуда примчав у гості до Зеленського, він збирається запалити.

Також Знай. ua писав, що у "слузі народу" запропонували купувати у Путіна вакцину проти вірусу.