Відомий український аналітик, політичний експерт і колишній глава податкової міліції Юрій Атаманюк дав перший коментар стосовно того, яким може бути державний бюджет України на 2021 рік. Не секрет, що у експерта не найяскравіші уявлення про те, яким буде життя в Україні наступного року.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки заяві Юрія Атаманюка в ефірі одного з українських телеканалів.

"Я наведу людям деякі цифри, щоб кожне домогосподарство розуміло в якому бюджеті нам належить жити в 2021 році. Ось доходи бюджету 1,070 трлн грн. Дуже важко сприймається на слух. Якщо взяти долар, то бюджет близько 37-38 млрд доларів. Якщо брати 37 млн населення, згідно з останнім переписом, ось округлим... У нас вийде 1000 доларів на одну людину. Далі, в бюджеті у нас закладено 60% на обслуговування державного боргу — це тіло і відсотки. І з цієї суми сміливо збираємо 60% - залишається 400 доларів. Тепер в країні є військовий конфлікт... витрати на армію і силові структури - 270-276 млрд гривень. (20%). Залишається 130 доларів на людину на рік. І останнє, ми не можемо не платити пенсії — це ще 200 млрд гривень. Виходить, що вже доходів немає - все. Грубо кажучи, цю тисячу забрали. А ще необхідно фінансувати освіту і медицину. Тому це бюджет депресії і зубожіння", - пояснив Юрій Атаманюк.

Варто розповісти нашим читачам, що Верховна Рада проведе позачергове засідання 20 жовтня для розгляду в першому читанні проєкту закону про Державний бюджет України на 2021. Про це заявив спікер парламенту Дмитро Разумков під час засідання Погоджувальної ради 28 вересня.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, економіст з "Перемоги Пальчевського" розповів, як збільшити приплив інвестицій.

Як повідомляв Знай.uа, лідер "Голосу" Кіра Рудик підхопила Covid-19: політик розповіла про симптоми.

Знай.uа писав, Тетяна Чорновіл розповіла, як побила Віталія Шабуніна: "Відлетів до стіни".