Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська заявила, що гроші, які Росія видасть президенту Білорусі Олександру Лукашенку, підуть не за призначенням.

Читайте Знай в Google News!

Про це вона розповіла в інтерв'ю "Лівому берегу". За її словами, Лукашенко витратить ці кошти на екіпіровку ОМОНу, нові арешти і розгони мирних протестів. Тихановська вважає, що кошти будуть спрямовані на силові дії проти білорусів.

"...дуже гостро стоїть питання цих виділених грошей ... люди Білорусі більше не сприймають Лукашенка як свого президента. Всі ці зобов'язання, які він бере на себе зараз, всі ці домовленості, вони будуть переглянуті в майбутньому, після нових виборів, коли буде обраний новий президент Білорусі", – сказала Тихановська.

Світлана Тихановська, скрін з відео

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Також Тихановська впевнена, що гроші витратять на агресивні дії, адже вже є запит на закупівлю бронежилетів, які використовуватимуть омонівці.

"Незважаючи на те, що мирні протести прописані в Конституції, ми бачимо, якими методами діє наш так званий уряд. Звичайно, людям страшно. Не можна їх в цьому звинувачувати. Але у нас створюються ініціативні групи. Протести на заводах все одно ведуться. Вони не такі явні, як були раніше, коли люди виходили на протести. Але італійські страйки мають місце. Є й інші підходи. Всередині кожного заводу їм видніше, як протестувати. Будьте впевнені в тому, що протестні рухи все одно є. Вони трохи притихли на заводах, але ведеться велика робота зі страйкомами, і рух не згас", - додала вона.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що соратницю Світлани Тихановської Марію Колесникову, ймовірно, викрали у Мінську. Про це повідомили білоруські ЗМІ.

Як повідомляв Знай.uа, тисячі білоруських жінок знову кинули виклик Лукашенку: нічого не бояться і зривають балаклави з силовиків.

Знай.uа писав, спливли деталі викрадення білоруської опозиціонерки Колесникової - тримали в КДБ, погрожували розправою.