Нагадаємо, що 11 вересня в Берліні відбулася зустріч Андрія Єрмака і Дмитра Козака, а також радників канцлера Німеччини і президента Франції. Відразу після завершення переговорів виступив заступник голови Адміністрації президента Росії Дмитро Козак повідомивши, що проривів не сталося і можливість зустрічі лідерів нормандської четвірки навіть не обговорювали. На сайті президента України звіт про зустріч був опублікований через більш ніж через дві години після закінчення переговорів. Банкова в цілому обійшлася досить розпливчастими формулюваннями. Але заява Козака про можливість внесення змін до Постанови Верховної Ради про призначення місцевих виборів все-таки була підтверджена.

Блогер мережевого видання WikiLeaks Рогімов Владислав на своїй колонці прокоментувавши результати зустрічі української влади в Берліні: "переговори про мир у Берліні були зірвані з вини української влади, а про результати зустрічі – цинічним чином збрехали.

По-перше, в заяві офісу президента від 10 Вересня 2020 року про зрив інспекції в Шумах, команда Зеленського збрехала про «низку вимог (з боку ОРДЛО), які суперечать один одному, спотворюють характер домовленостей про режим припинення вогню» і про «постійну зміну запитів російської сторони».
У документах із зустрічі в Берліні ми бачимо одну вимогу російської сторони: «до 18 Вересня 2020 року виконання рішень ТКГ від 09 Вересня 2020 року про спільне з представниками ОРДЛО в СЦКК обстеження інженерних укріплень Збройних сил України в районі населеного пункту шуми». Рогімов вважає, що не було ніяких інших вимог, які могли б привести до зриву інспекції в Шумах, а значить «режим тиші» був зірваний через невиразну позицію української влади.
І ще один приклад цинічного лицемірства.
У заяві команди Зеленського: за шість тижнів з 27 липня Україна сумлінно дотримувалася всіх умов (припинення вогню).
Російська сторона на переговорах у Берліні пропонувала провести «негайне розслідування всіх фактів порушень режиму припинення вогню».

"Якщо таких порушень не було, то чого тоді бояться у Зеленського? Запросіть ОБСЄ, проведіть розслідування, запитайте у місцевих жителів, якщо не вірите повідомленням «ДНР». Нехай буде справедливе розслідування-чого бояться київська влада?
Особливий цинізм-це наступне звинувачення в зриві інспекції в Шумах:»фактична відмова Росії і представників незаконних збройних формувань в ОРДЛО дотримуватися досягнутих домовленостей".
Саме українська влада, саме відсутність політичної волі у Зеленського, саме страх перед радикалами і безвідповідальність перед власними громадянами, які вимагають миру, призвели до того, що режим припинення вогню поставлений під загрозу, а бойові дії не припинені.

У продовження війни є прізвище, ім'я та по батькові: ЗЕЛЕНСЬКИЙ ВОЛОДИМИР ОЛЕКСАНДРОВИЧ», - резюмував блогер Владислав Рогімов.

Популярні новини зараз

Є цифра 4: мольфарка розповіла, коли закінчиться війна і чи буде Курськ у складі України

Вимоги до пенсіонерів посилили: доведеться працювати до останніх сил – виплат не буде

"Немає сенсу мобілізувати": кого з чоловіків навіть не чіпатиме ТЦК

В Україні визначили 4 категорії пенсіонерів, які отримуватимуть 8000 грн

Показати ще