4 вересня Верховна Рада України проголосувала в першому читанні законопроєкт №3023 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки окремих категорій учасників дорожнього руху (користувачів персонального легкого електротранспорту, велосипедистів та пішоходів). Він вводить чіткі правила користування персональним електротранспортом, чим сприяє підвищенню безпеки на дорогах. Законопроєкт підтримали 268 народних депутатів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України.

“Безпека на дорогах – це пріоритет №1. А користувачі відносно нових видів транспорту як гіроскутери, гіроборди, моноколеса, електросамокати, електроскутери та сігвеї – такі ж повноцінні учасники дорожнього руху, як і всі інші. І з кожним роком на дорогах їх стає тільки більше. Тому врегулювати та встановити чіткі правила проїзду для них вкрай важливо. І я вдячний депутатам за підтримку у першому читанні відповідного законопроєкту, який це пропонує”, - прокоментував ситуацію Владислав Криклій, міністр інфраструктури України.


Нагадаємо, У Києві орудує бабця з очумілими ручками - поцупила у дитини "колеса", щоб кататися на пенсії

Як повідомляв портал Знай.ua, У Києві хлопчина на самокаті "пірнув" під колеса машини на шаленій швидкості - збив дитину та підло втік.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

Також Знай.ua писав, що У Запоріжжі шумахер розчавив дитячий самокат і влупив по газах - залишилися ріжки та ніжки.