Екс-радника кампанії президента США Дональда Трампа Стіва Беннона звинуватили в шахрайстві на сотні тисяч доларів в рамках кампанії зі збору коштів для будівництва стіни на кордоні з Мексикою

У четвер, 20 серпня, прокуратура Нью-Йорка заарештувала колишнього помічника президента США Стівена Беннона та ще трьох людей. Їх звинувачують у шахрайстві та привласненні великих коштів донорів. Про це повідомляє ВВС, посилаючись на інформацію, розміщену на сайті прокуратури Південного округу штату Нью-Йорк.

Під варту взяли Беннона, Брайана Колфейдж, Ендрю Бадолато і Тімоті Ши. Їм інкримінують "виманювання коштів обманним шляхом у тисяч донорів в рамках онлайн-кампанії під назвою We Build the Wall (" Ми будуємо стіну "). В рамках цієї кампанії було зібрано понад $ 25 млн пожертвувань.

Зазначається, що Беннон отримав більше 1 мільйона доларів, частину з яких він використовував для покриття особистих витрат.

До слова, будівництво стіни на кордоні США і Мексики для стримування нелегальних мігрантів було головною передвиборчою обіцянкою президента США Дональда Трампа.

Варто зазначити, що Беннон в 2016 році обіймав одну з ключових посад в передвиборному штабі Дональд Трампа. Пізніше його призначили на створену в Білому домі посаду головного стратега адміністрації. Однак в серпні 2017 року він вирішив піти у відставку. ЗМІ тоді стверджували, що його відносини з Трампом серйозно ускладнилися. Беннон раніше висловлювався на підтримку об'єднань правого і ультраправого спрямування.

Нагадаємо, Трамп зарахував Україну до складу Росії

Популярні новини зараз

Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне"

"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, Трамп збирається до Путіна, щоб обговорити протести за спиною Лукашенка.

Також Знай.ua писав, Трамп вперше відреагував на протести в Білорусі.