У неділю, 16 серпня, в Мінську, біля будівлі уряду, повинен пройти мітинг на підтримку оголошеного переможцем президентських виборів у Білорусі Олександра Лукашенка. Надійшла інформація, що на акцію нібито звозять бюджетників з усієї країни.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню Telegram-каналу "Пульс України".

"До Мінська з усієї країни звозять людей на мітинг на підтримку Олександра Лукашенка. Зазначається, що хтось їде добровільно, комусь запропонували премії і відгули, а комусь пригрозили в разі відмови від участі, в тому числі звільненням і позбавленням місця в гуртожитку. Повідомляється, що з деяких міст пустили спеціальні поїзди, щоб доставити учасників мітингу. Наприклад, з Бреста до Мінська, за повідомленнями, прибуде поїзд з 19 вагонами.", - повідомляють автори публікації.

Також варто нагадати нашим читачам, що в п'ятницю, 14 серпня, між президентом Росії Володимиром Путіним і главою Білорусі Олександром Лукашенком відбулася телефонна розмова. Однак ЗМІ не повідомили, про що говорили лідери двох країн. Тільки в суботу, 15 серпня, з'явився перший офіційний коментар. Представники прес-служби заявили, що телефонна розмова стосувалася поточної ситуації в Білорусі. Лукашенко запевнив, що все знаходиться під контролем, і проблему буде вирішено. Путін, у свою чергу, висловив упевненість, що "деструктивні сили" в Білорусі не стануть на шляху до реалізації положень Договору про Союзну державу.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Лукашенко забарикадувався в Білорусі і нікого не впускає, але... готовий до діалогу.

Як повідомляв Знай.uа, Зеленського просять ощасливити білорусів — як і росіян - Лукашенко не очікує такого підступу.

Знай.uа писав, Зеленський лютує, так як Білорусь віддала "вагнерівців" Росії: "Уникнути відповідальності ніхто не зможе".