У мережі з'явилося нове відеозвернення кандидата в президенти Білорусі і головної суперниці Олександра Лукашенка Світлани Тихановської, яке вона записала перебуваючи в Литві. Так, Тихановська подякувала прихильникам і звернулася до мерів, щоб градоначальники організували мирний протест.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню Telegram-каналу "Klymenko Time".

"Кандидат у президенти Білорусі і головна суперниця Лукашенка, Світлана Тихановська, записала нове відеозвернення з Литви. Дякує прихильникам. Каже, там, де комісії правильно порахували голоси на виборах президента Білорусії, її підтримка склала 60-70%. При цьому Тихановська просить зупинити насильство і піти на діалог, заявляє, що "мирний вихід громадян на вулиці влада перетворила на криваву бійню". Просить всіх мерів міст 15 і 16 серпня стати організаторами мирних зібрань. Подякувала страйкуючим на підприємствах. Словом, на вихідних чекаємо нову хвилю масових протестів. Все, що відбувається ще й близько не кінець.",- повідомляється в публікації Telegram-каналу Klymenko Time.

Варто нагадати, що президентські вибори в Білорусі завершилися 9 серпня 2020 р. Оголошення офіційних результатів спровокували триваючі досі акції протестів. За офіційними даними чинний президент Республіки Білорусь зібрав 80% голосів, тоді як його головний кандидат Світлана Тихановська всього 10%.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Масові протести 9 серпня відбулися в 33 містах РБ, на наступний день білоруси не зупинилися і вже 11 серпня почався Всебілоруський страйк. Білоруські жінки вийшли на вулиці в білих шатах з проханням про припинення насильства і були підтримані тисячами людей по всій країні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, студенти КНУ відбирають у Лукашенка звання.

Як повідомляв Знай.uа, Джаред Лето і "Халк" з Marvel встали на бік білорусів: "Геть авторитарних диктаторів".

Знай.uа писав, у Білорусі готували замах на Тихановську? Навіщо противниця Лукашенка втекла з країни.