Військові частини навколо Мінська підіймають через протести в білоруській столиці. У центр міста рухається колона важкої військової техніки. Зокрема, два броньовики їдуть в напрямку Пушкінської площі, але автомобілі блокують їхній рух.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляють telegram-канал Nexta і білоруське видання "Наша Нива".

За інформацією білоруських ЗМІ, чисельність білоруського ОМОНу становить приблизно 1,5 тисячі осіб. Протестувальники думали, що зможуть переконати силовиків перейти на їхній бік, але тепер втрутилася армія.

В Білорусі поновилися акції протесту через перемогу чинного президента Олександра Лукашенка на виборах. Протестувальники вважають перемогу Лукашенка нечесною і вимагають оголошення справжніх результатів голосування. Акції протесту охопили Мінськ і великі міста країни.

Популярні новини зараз

Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку

Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий

Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

У Мінську обстановка загострюється. Є перший офіційно підтверджений загиблий. Близько 23.00, на вул. Притицького, натовп будував барикади для блокування руху. Один з протестувальників намагався кинути невстановлений вибуховий пристрій у бік правоохоронців. Однак, він вибухнув в руці, чоловік отримав травми несумісні з життям.

Повідомляється, що на цій же вулиці біля станції метро "Спортивна" в омонівців летять "коктейлі Молотова". Також громадяни стали збивати представників міліції автомобілями і ховатися від них. По всьому місту бігає ОМОН, відловлюючи перехожих, але не рідкісні випадки, коли громадяни дають відсіч силовикам і самі починають ганятися за ними.

Раніше головну суперницю Лукашенка Тихановську закрили в будівлі ЦВК і не випускали. Однак, зараз з'явилася інформація, що Тихановська покинула Білорусь, вона знаходиться в Литві.

Скріншот з соцмереж

Тим часом ОМОН і невідомі у військовій формі жорстко розганяють всіх підряд. Стріляють гумовими кулями і пакують в автозаки. Також у ЗМІ пишуть, що на спецтехніці намагаються збивати людей.

Як білоруські протестуючі координують свої дії. Приклад листування в місцевих чатах потрапив у мережу. За допомогою соцмереж опозиціонерам вдається оперативно інформувати один одного про дії сил правопорядку, щоб їм протистояти. Одні закликають збивати камери відеоспостереження, а інші збивати міліцію або вчать кидати коктейлі Молотова.

Протести у Білорусі, фото: PavlovskyNEWS / Телеграм

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше колега Зеленського зі "Слуги народу" привітав Лукашенка, забувши про протести у Білорусі. Нардеп від "Слуги народу" Євген Шевченко привітав Олександра Лукашенка з перемогою на виборах, однак викликав незадоволення у декого зі свлоїх колег.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Лесєв передбачив долю Лукашенка не залежно від результатів виборів: "Йому все одно ж*па"

Також "Знай.ua" писав, що на Донбасі біля позицій ЗСУ зафіксовано політ безпілотника виробництва РФ, звіт ООС