Про це заявив в. о. голови правління «Укрзалізниці» Іван Юрик в інтерв'ю «Нового часу».

«Зараз є великий парк вантажних вагонів у власності «Укрзалізниці» та багато приватних вагонів, які зараз не затребувані. Тому інвестування в придбання нових вагонів не є пріоритетом», - сказав Юрик.

За його словами, компанія має намір інвестувати в першу чергу на закупівлю локомотивів, що дозволить наростити обсяги перевезень.

«Ми йдемо в ринок. Всередині компанії є рішення, що нам потрібні локомотиви. Тому що вони будуть забезпечувати перевезення, дозволять мати статус перевізника. Коли ми будемо структурувати договору закупівлі локомотивів, ми розділимо це на етапність. І будемо дивитися на кон'юнктуру: як рухається новий ринок вже, як буде вести себе економіка України з точки зору запиту на наші транспортні послуги — чи то експорт або це внутрішнє повідомлення, або транзит», - пояснив Юрик.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський на прес-конференції з нагоди першої річниці президентства заявив, що до питання реформи «Укрзалізниці» повернуться через місяць після закінчення карантину, зазначивши, що зараз вона існує тільки на папері.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Нагадаємо, в. о. голови правління держкомпанії Іван Юрик на зустрічі з головою виконкому Нацради реформ Саакашвілі заявив, що "Укрзалізниця" потребує 50 млрд державної підтримки щорічно.