Проект постанови про призначення вже внесено до Верховної Ради, повідомляється на її сайті.

Документ, зареєстрований 10 липня, спрямували на розгляд профільного комітету. Кандидатуру Олега Уруського на пост віце-прем'єра і прем'єра з питань ОПК прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Олег Уруський наразі обіймає посаду директора інжинірингової компанії «Прогресстех-Україна». До цього він у 2015 році керував Державним космічним агентством України, а ще раніше, у 2005-2006 роках, був першим заступником міністра промислової політики.

Тим часом ЗМІ пишуть про те, що минулого четверга відбулося засідання комісії у складі Президента України Володимира Зеленського, представника його Офісу, представників СБУ, Ради національної безпеки, комітету Верховної Ради з питань ОПК та інших державних органів. Вона розглянула чотири кандидатури на позицію віцепрем’єра з ОПК: директор заводу “Іскра” Юрій Пащенко, голова правління ПАТ “ФЕД” Віктор Попов, завідувач відділу безпеки та ОПК в Офісі президента Сергій Тихонов та колишній перший заступник міністра інформаційної політики Віталій Немілостівий.

Остаточне рішення прийняте ще не було. Проте, наступного дня Президент зустрівся особисто з Олегом Уруським, пише видання “Главком”, посилаючись на своє джерело у Кабінеті міністрів.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

ЗМІ нагадують, що “Прогрестех Україна” пов’язана із російським ВАТ “Прогрестех”. І у першої, і у другої у засновниках значиться зареєстрована на Кіпрі Progresstechgroup, кінцевим бенефіціаром якої є громадянин РФ Володимир Кульчицький. Він є академіком Академії військових наук РФ і проживає у Москві, писав раніше головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов. І зазначав, що "Прогресстех" працює в Україні давно, але з початку війни посилила свою активність тут.

До того ж, як кажуть на ДП “Антонов”, яке входить до складу концерну “Укроборонпром”, інженерно-конструкторський центр "Прогрестех Україна" переманює інженерні кадри.

Про зв’язок цих двох компаній говорять і дані, які обнародував за результатами розслідування Центр журналістських розслідувань, у 2018 році обидві компанії виконували підряд на проектування аеропорту “Туркменабад”, і на сайтах уточнювали, що українська компанія допомагала виконувати роботу російській.