ДТЕК Нафтогаз в 2020 році проведе масштабну сейсморозвідку за сучасною «зеленого» технології з реєстрацією даних в режимі реального часу. Такий вид досліджень буде проведено на одному з активів компанії, – про це повідомляє прес-служба.
Бескабельная технологія «зеленої сейсміки» – найбільш інноваційний та екологічний спосіб сейсморозвідки. Її особливість полягає в тому, що для з'єднання сейсмоприемников використовується не кабель, а бездротові системи, для установки датчиків не потрібна спеціальна важка техніка.


Компанія підкреслює, що використання безкабельного технології дозволяє ефективно проводити роботи в умовах складного ландшафту і у важкодоступних місцях, де раніше це було зробити неможливо. Також це дає можливість скоротити терміни робіт і мінімізувати будь-який можливий вплив на навколишнє середовище. Реєстрація сейсмічних даних у режимі реального часу дозволяє проводити оцінку якості реєстрованих даних безпосередньо під час проведення робіт. Це істотно підвищує якість отриманої геофізичної інформації з огляду на близькість міст і наявності шумів.


Також у повідомленні зазначено, що бескабельная сейсморозвідка стане першим проектом, реалізованим у рамках Нафтогазового технологічного хаба (Технохаба), створення якого анонсував ДТЕК Нафтогаз для консолідації зусиль і вирішення завдань компаній газодобувної галузі. Після успішного випробування, рішення буде передано в банк технологій Технохаба, що дозволить оптимізувати і тиражувати «зелену сейсміку» на системній основі серед учасників цієї організації.
«Бескабельная зелена сейсморозвідка дозволить підвищити точність геологічних прогнозів, прискорити підготовку нових площ до буріння і зробити видобуток газу ще більш ефективною і екологічною», – повідомляє керівник Технологічного центру ДТЕК Нафтогаз Максим Дорохов.


За словами генерального директора ДТЕК Нафтогаз Ігоря Щурова, в умовах кризи на нафтогазовому ринку вкрай важливо впроваджувати сучасні технології, які дозволять збільшити ефективність видобутку газу і тим самим забезпечити подальший розвиток газодобувної галузі.

«Для цього ДТЕК Нафтогаз ініціював створення Нафтогазового технологічного хаба, метою якого буде пошук і залучення інноваційних рішень в Україну. «Зелена» сейсміка стане першим масштабним проектом в рамках Технохаба і її успішна реалізація дозволить тиражувати цю технологію на всю галузь і впровадити нові підходи геолого-розвідувальних робіт в Україні», – підкреслює Щуров.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Показати ще