Президент може реально підтримати вітчизняного виробника, не допустивши підняття тарифів «Укренерго» на передачу електроенергії. Про це заявив народний депутат України Олексій Гончаренко.

На думку депутата, рішення Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, про підняття в 2 рази тарифу на передачу електроенергії, стане серйозним ударом по вітчизняній промисловості та економіці в цілому.

«Наша задача сьогодні – допомогти вітчизняної економіки, і бізнесу, і промисловості в першу чергу бути конкурентоспроможними і якось втриматися на плаву. А це рішення, безумовно, вдарить, тому що електроенергія закладена в ціну будь-якого товару, і тих товарах, які ми відправляємо на експорт. Вона зробить наші підприємства менш конкурентоспроможними», - сказав Гончаренко.

За його словами, підвищення тарифу на передачу електроенергії може мати серйозні наслідки у вигляді втрати робочих місць, зменшення податкових надходжень у бюджет. Тому депутат вважає, що президентові варто втрутитися в ситуацію і не допустити підвищення тарифів, яке буде вбивати економіку.

«Сьогодні країною в ручному режимі керують з офісу президента з Банкової… Ось у них є можливість докласти свої зусилля в потрібному напрямку і допомогти вітчизняній економіці. Ось реально завдання державного рівня, куди може і повинен втрутитися і глава уряду, а, може бути, і президент. І, може бути, в першу чергу президент. І в цьому питанні все-таки піти по іншому шляху, який буде сприяти вітчизняній економіці, а не її вбивати», - підкреслив Гончаренко.

Нагадаємо, Нацкомісія з регулювання енергетики і комунальних послуг ініціює підвищення у 2 рази тарифів "Укренерго" на передачу і диспетчеризацію електроенергії, пов'язавши це з виконанням Меморандуму уряду з інвесторами в зелену енергетику.

Раніше «Укрметалургпром» у зверненні до прем'єр-міністра Денису Шмыгалю закликав уряд не допустити підвищення тарифу на передачу електроенергії, заявивши, що це може зупинити всю металургійну галузь.