Естонський бізнесмен Хіллар Тедер, який вже 10 років веде боротьбу зі своїм партнером по будівництву і володінню ТРЦ Skymall Андрієм Адамовським, почав брудну піар-кампанію, на яку відреагував сам Адамовський у колонці на Економічній правді. У своїй публікації він розповідає подробиці про неафішоване далеке і недалеке минуле Тедера.

«Я б ніколи не почав говорити, якби чергова атака, яку затіяв мій партнер, не перейшла усі межі. І морально-етичні насамперед», - пише Адамовський.

Як пояснює Адамовський, йому стало відомо, що екс-депутату Єгору Фірсову, а потім і відомому блогеру Сергію Іванову надійшли пропозиції розмістити на своїх сторінках у соцмережах заздалегідь неправдиву інформацію про нього.

«Дуже дякую Єгору Фірсову і Сергію Іванову за їхню відмову брати участь у цьому кошмарі. За публікацію листування і громадянську позицію», - написав Адамовський.

За його словами, останньою краплею стала спроба Хіллара Тедера «зв'язати страшне вбивство 3-річної дитини депутата Соболєва зі справою «Скай Молл». Після чого він вирішив розповісти про минуле свого партнера.

Популярні новини зараз

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

За словами Адамовського, свій перший бізнес-досвід Тедер набув у Санкт-Петербурзі 1990-х і початку 2000-х років. «Усі чудово знають або пам'ятають, що там відбувалося».

Далі він почав розвивати в Україні мережу гіпермаркетів О'кей, але дуже нетипово, як пише Адамовський: оголосив О'кей банкрутом, «створив фіктивні кредиторські заборгованості перед своїми керованими компаніями, щоб контролювати раду кредиторів, а потім продав товар за 5 млн дол. «Ашану», вивів гроші і активи, поставив підконтрольного керуючого банкрутством. Таким чином обдурив більше 350 українських виробників і постачальників товарів, які давали товар з відстрочкою платежу». За даними Адамовського, постачальникам було завдано збитків на 20 млн доларів.

Згодом Тедер ділився зі своїм товаришем враженням від операції зі штучним банкрутством О'кей: «Можу сказати, що українці є чемпіонами світу з дурнів і відносяться до кочівників».

Два роки тому з'ясувалося, що фінансування ТРЦ «Район» на Троєщині здійснював «Банк Санкт Петербург», і у Тедера через це був конфлікт з патріотичною організацією С14. Адамовський має також дані про те, що Тедер донині є власником торгового центру у Сімферополі і здійснює управління цією нерухомістю прямо з України. У СБУ з цього приводу на нього заведено кримінальну справу про фінансування тероризму.

Конфлікт між Адамовським і Тедером розгорівся у 2009 році після того, як сторони не змогли домовитися про розподіл побудованого ними ТРЦ Skymall. Не допомогло навіть рішення арбітражу Лондона. Тедер, за даними Адамовського, програв усі судові процеси у цій справі. Загалом 114 судових рішень в Україні, 12 процесів на Кіпрі і 7 арбітражних рішень у Лондоні.