Президент України Володимир Зеленський під час візиту в Херсон відвідав синагогу Хабад. Цю релігійну установу навесні спробували підпалити, і вогонь все-таки пошкодив частину будівлі. Уряд оперативно виділив кошти на відновлення синагоги, і Зеленський приїхав упевнитися в тому, що кошти були витрачені за призначенням.

Зеленський проінспектував відремонтовану синагогу, зустрівся із головним рабином Херсонської області Йосипом-Іцхаком Вольфом. Рабин подякував президенту за “оперативну реакцію на кричущий акт антисемітизму”. Він заявив, що найголовніше навіть не швидкий результат, а те, що люди в Україні, незалежно від віросповідання, можуть почувати себе захищеними.
Синагога Хабад була побудована ще в 1895 році.

Спочатку вона функціонувала, як молитовний будинок, а в 1941 році була реорганізована в повноцінне релігійне установа. У 2010 році завершилася реставрація синагоги, а в 2020 році її спробували підпалити. Двоє підозрюваних були затримані через 3 тижні після події.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Володимир Зеленський поспілкувався з жителями села Ланчин, яку повністю затопило.

Популярні новини зараз

У ТЦК запропонували альтернативу тим, хто не хоче потрапити на "нуль"

Міносвіти підтримало нові правила для учнів: що заборонять у школах

Школярі будуть вдома довше: скільки триватимуть зимові канікули

Мінекономіки готує нові правила бронювання працівників: що зміниться до листопада

Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.uа", після обіцянки Володимира Зеленського підконтрольна Ігорю Коломойському "Центренерго" виплатило 0,5% боргу шахтарям.

Також "Знай.uа" писав, що Володимир Зеленський взяв участь у відкритті футбольного поля "Дніпро".