Український президент Володимир Зеленський, який раніше виступав проти здачі старшокласниками українських шкіл державних іспитів, вже підписав закон зі своєю ініціативою.

Президент підписав закон про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року, які парламент прийняв 18 червня 2020 року. Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Офісу президента України.

ЗНО, скріншот YouTube

В Офісі президента пояснили, що мета закону – мінімізація ризиків захворювання на COVID-19 серед учнів, які завершують отримання повної загальної середньої освіти. За законом випускники шкіл тепер мають право за власним бажанням пройти державну підсумкову атестацію у формі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО).

При цьому ЗНО залишається єдиним способом вступу до вишу цього року. За даними Міністерства освіти і науки, скасування обов'язкової державної підсумкової атестації дозволить зменшити приблизно на 27-30% кількість учасників тестування і, відповідно, збільшити соціальну дистанцію між ними в аудиторіях.

Популярні новини зараз

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Документ вносить зміни до закону про освіту, за яким тривалість навчального року в закладах освіти на період карантину може визначати Кабмін.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський вимагає скасувати випускні іспити для старшокласників.

Як повідомляв Знай.uа ЗНО на відмінно - лайфхаки абітурієнтів, які здали тести на 200 балів.

Знай.uа писав, у Харкові студенти-іноземці повстали проти суцільних двійок у заліковках - мука, а не іспити.