Міністерство охорони здоров'я України звинувачує громадян в масовому порушенні карантину. Чиновники обурюються, нібито через таку поведінку в країні зростає кількість нових хворих на коронавірус. Тим не менш самі політики не проти порушити правила карантину.

Спеціально для наших читачів ми знайшли найвідоміших порушників карантину. Про це пише видання golos.ua.

Ресторан Тищенка, фото з вільних джерел

Карантин на "Велюрі"

Першим порушником карантину від української влади можна по праву назвати Миколу Тищенка та його ресторан "Велюр". Скандал стався 28 квітня, в ті самі дні, коли МОЗ, лякаючи українців, мив вулиці з милом – щоб не шастали. Саме тоді журналісти BIHUS info заявили, що ресторан Тищенка успішно працює. Як йдеться в сюжеті видання, гостями ресторану є депутати, бізнесмени й колишні члени Партії регіонів.

Популярні новини зараз

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

Журналісти спостерігали за "Велюром" 8 тижнів. За цей час у гості до Тищенка заходили відомі люди: позафракційний депутат Антон Яценко — бізнес-партнер олігарха Ігоря Коломойського, помічник нардепа від СН Павло Куфтірьов, депутат і колишній сценарист студії "Квартал 95" Олександр Кабанов, менеджер "Метінвесту" Ріната Ахметова Віталій Кисіль, а також перший заступник голови ОП і колишній продюсер "Квартал 95" Сергій Трофимов.

Втім, Тищенко не підтвердив, що його ресторан працював в карантин за призначенням. Він офіційно заявив, що у "Велюрі" іноді проходять особисті зустрічі, проте ресторан закритий для відвідувачів. Поліція, яка прибула до "Велюра" з обшуками, відвідувачів також не виявила.

Зеленський на каві у Хмельницькому, фото:president.gov.ua

Зеленський та його кава за 17 тисяч

"Я хотів на собі це пройти. Щоб людям було легше", - нещодавно розповів Володимир Зеленський про своє бажання спеціально підхопити COVID-19.

І, судячи з усього, Президент не боїться ходити без маски і рукавичок – 3 червня, за 2 дні до чергового пом'якшення карантину, Зеленський та його свита відвідали затишну кав'ярню в Хмельницькому. Президент з соратниками дико облажались: по-перше, ніхто не одягав масок; по-друге, відвідування закладів громадського харчування дозволили лише з 5 червня – до цього заклади зобов'язані працювати на винос і доставку. А в Києві досі можна відпочити лише на "лєткє" - всередину ресторанів і кав'ярень не пускають.

У зв'язку з цим в сережі розгорівся скандал. Українці масово звинуватили Зеленського та його друзів у грубому порушенні карантинних заходів. Особливо їх здивувало, що головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко теж знехтував правилами і відпочивав без маски.

Пізніше Зеленський вирішив відповісти за цей проступок, і чесно заплатив штраф у 17 тисяч гривень. Після хвилі тиску з боку ЗМІ, Президент зізнався, що кава у Хмельницькому обійшлася йому в кругленьку суму.

Кличко, фото: Instagram

Пригоди Віталя Кличка

Одним з останніх відзначився голова столиці Віталій Кличко, який голосніше за всіх закликав всіх до дотримання карантину. Градоначальник навіть придумав грубе, але езабутнє гасло "досить шастати".

Але нещодавно в мережі опублікували відео, на якому столичний міський голова нібито під час карантину відвідав один із київських ресторанів. Більш того, він там побував на дні народження однієї молодої жінки. Інцидент нібито стався в ніч на 6 червня.

Пізніше Віталія Кличка помітили в ресторані Києва, де він пізно ввечері порушував карантинний режим. Мера столиці помітили в одному із закладів на Воздвиженці, де він вечеряв в компанії чоловіка і двох дівчат – нібито після 22:00. Пізніше Кличко прокоментував скандал. Мер підтвердив, що дійсно буває на літніх терасах, але це дозволено.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українські копи отримали право на "жорсткі покарання" для порушників карантину.

Як повідомляв Знай.uа українців попередили про посилені перевірки кафе, ресторанів і транспорту - повинні відповідати.

Знай.uа писав, МОЗ нагадав українцям головні правила, які можуть зберегти життя.