Коли у нас влада починає боротися за життя людей - це вже напружує. Саме тому нова заява Шмигаля зворохобила всіх українців.

Про те, чим загрожує продовження карантину для економіки і жителів України, розповів блогер Ігор Лєсєв у новому випуску своєї програми "не добрий вечір".

Лєсєв прокоментував рішення уряду продовжити карантин до 31 липня, яке озвучив прем'єр-міністр Шмигаль, нічого при цьому до-путя не пояснивши.

"Людина в окулярах продовжує карантин до 31 липня ... А люди так ніх*ра і не зрозуміли, що буде. Знову закриють громадський транспорт? А на роботу можна виходити, чи ні? А будуть якісь послаблення з податками? А якась фінансова підтримка бізнесу? Ну ось ніх*ра ж незрозуміло ... Але з цим карантином влада вже втрачає берег ", - підкреслив Ігор Лесева.

Судячи зі слів прем'єра, українців просто змушують дотримуватися обмеження без будь-якої підтримки держави.

Популярні новини зараз

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Блонер зазначає, що влітку віруси гинуть від високих температур, а вже восени ситуація традиційно погіршиться, тому саме зараз потрібно спробувати максимально зміцнити економіку України.

"Ми не можемо через вірус вбити економіку країни. Тому що разом з економікою ми вбиваємо саму країну. Звідси просто виїдуть люди. Вони і так їдуть. Але тепер поїдуть просто всі. Залишаться лише чиновники і пенсіонери. Не можна спалити свій будинок тільки тому, що там таргани. Економіка завжди первинна", - констатує Ігор Лесева.

Україна не може копіювати досвід розвинених країн в боротьбі з коронавірусом, адже вона не має ресурсів практично ні на що. Незважаючи на це, топ-чиновники продовжують отримувати величезні гроші.

"У нас немає ресурсів ні на що. Людям по безробіттю не виплачують навіть тисячі гривень. У нас немає грошей навіть на безкоштовні маски. Марлева хрень, собівартість якої 50 копійок. Але безкоштовно роздати кожному українцеві в день по масці у нас не можуть .. . на зарплату Коболєва є, а на безкоштовні маски - немає ", - зазначає Ігор Лєсєв.

На переконання блогера, обмеження ніяк не допоможуть українцям впоратися з епідемією, вони лишень створять купу нових економічних проблем:

"Тому карантин, який посилює економіку - не вирішує в принципі нічого. Значить будуть знову тіньові перевізники. Будуть знову магазини і ресторани для блатних. Знову не буде ніяких безкоштовних тестів. Ніякого безкоштовного стаціонарного лікування. Буде все те ж, тільки без можливості людям заробляти".

Однак, на тлі цього всього Ігор Лєсєв знайшов і хороші новини:

"Втім, є і хороша новина - Рада не затвердила програму уряду Шмигаля... Це означає, що людину-Шмигаля швидше за все звільнять перед виборами. "Слугам" потрібно якось буде струсити свій електорат. А Шмигаль, який відлітає з дроздами на південь - це відмінний струс"