Президент США Дональд Трамп вважає, що його колишній помічник з національної безпеки Джон Болтон порушив закон, розкривши у своїй новій книзі, де розповідається і про тиск на Україну з боку Білого дому, секретну інформацію.

Про це Трамп заявив в ефірі телеканалу Fox News.

"Що стосується Болтона, то він порушив закон. Він був нікому не потрібний, я дав йому шанс. Він порушив закон, із цим все просто", – сказав Трамп.

Трамп заначив, що відомості, які наводяться в книзі, є "надсекретною інформацією" і констатував, що Болтон "не отримав схвалення" від адміністрації США на публікацію цих даних. У той же час, президент не пояснив, які саме відомості в книзі є секретними.

"Книга цього ненормального Джона Болтона надзвичайно нудна і складається з брехні й вигаданих історій. Поки я не звільнив його, він говорив про мене в пресі тільки хороше. Ображений нудний дурень, який хотів тільки одного – влаштувати війну. Нічого не розумів, піддавався остракізму і був з радістю мною звільнений. Що за йолоп!" - написав американський президент у Twitter.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Трамп і Болтон, фотоколаж

Зі свого боку Джон Болтон в інтерв'ю телекомпанії ABC звинуватив Дональда Трампа в неодноразовій брехні.

На запитання ведучої Марти Раддац: "Чи бреше президент?" – Болтон відповів: "Так, і не перший раз".

Він підтвердив, що не розмовляв з Дональдом Трампом, відколи пішов з поста помічника президента з національної безпеки. На запитання, чи має намір він у майбутньому розмовляти з Трампом, Болтон відповів: "Сумніваюся в цьому" .

Болтон дав інтерв'ю напередодні очікуваного виходу у світ його спогадів "Кімната, де це сталося: мемуари Білого дому" (The Room Where It Happened: A White House Memoir).

Адміністрація Трампа намагається через суд не допустити публікації книги, посилаючись на те, що в ній міститься багато секретних даних, не призначених для широкої публіки.

Трамп відправив Болтона у відставку з поста помічника з національної безпеки у вересні минулого року. Його мемуари, що містять вельми неприємні оцінки, мали побачити світ у березні, однак потім їх публікація була відкладена до травня.

У кінці квітня стало відомо, що книга має вийти 23 червня.

У своїй книзі Болтон серед іншого написав, що Трамп зупинив військову допомогу Україні, щоб отримати від української влади компромат на своїх політичних суперників.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в минулому році Трамп наказав Болтону допомогти в тиску на Україну

Як повідомляв портал Знай.ua, Трамп заявив, що Вашингтон більше не буде використовувати своїх військових для захисту інших держав.

Також Знай.ua писав, Трамп дозволив копам використовувати задушливі захвати