Більшість населених пунктів майбутнього Ірпінського району категорично виступили проти того, щоб адміністративним центром майбутнього району було місто Буча Київської області. Половина громад виступають за центр району в Ірпені, а половина у Вишгороді. З відповідними листами громади звернулися до керівництва області та Уряду. Усі підписанти не бачать Бучу районним центром, адже вона не відповідає Методиці, затвердженій Кабміном, передає Народна правда.

До Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля на підтримку райцентру в місті Ірпінь звернулися з відкритим листом більшість депутатів міської ради міста Вишневе, в.о. Ірпінського міського голови Андрій Літвинов, в.о. Коцюбинського селищного голови Сергій Даніш, голова Михайлівка-Рубежівської сільради Андрій Помазан, Козинцівський сільський голова Володимир Вигінний, Горенський сільський голова Анатолій Драпей, Бузівський сільський голова Сергій Кижлай. Всі вони аргументували, що Буча не може бути районним центром згідно Методики формування районів, затвердженої Кабміном.

Підписи депутатів міської ради м. Вишневе за райцентр в Ірпені

Підписи за надання статусу центра району місту Ірпінь

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Разом з тим, у своєму відкритому листі голова Вишгородської районної ради Ростислав Кириченко, голова Іванківської районної ради Валерій Потієнко, голова Поліської районної ради Андрій Слепченко, голова Бородянської районної ради Георгій Єрко, Вишгородський міський голова Олексій Момот теж не бачать Бучу районним центром, а пропонують, щоб центром Ірпінського району був у місті Вишгород.

Підписи Вишгородського міського голови та райрад за м. Вишгород в якості центру району


Таким чином, інформація Народного депутата України Ольги Василевської-Смаглюк та мера Бучі Анатолія Федорука про підтримку більшістю населених пунктів райцентру у Бучі виявилася фейком, мета якого – ввести в оману КОДА, Кабмін та парламентарів.

Нагадаємо, що 10 червня під стінами Кабміну пройшла акція “Чернишов, почуйТе Ірпінь!”, на якій сотні жителів Київщини закликали Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова підтримати формування Ірпінського району з центром у місті Ірпінь, який найбільше за усіма критеріями відповідає принципам формуванню районів і має всю необхідну інфраструктуру.

На сьогодні на території Ірпінської міської територіальної громади вже успішно працюють і не потребують фінансових витрат на створення державні та комунальні установи.

Зокрема, Управління Пенсійного Фонду, Управління Держказначейства у м. Ірпені, Управління ГУ Державної податкової служби, міський відділ Державної міграційної служби України, Ірпінсько-Бучанський об’єднаний міський військовий комісаріат, Ірпінський міський відділ ГУ ДСНС України у Київській області, Ірпінський міський центр зайнятості населення, Ірпінський міський суд Київської області, Ірпінська філія «Київоблгаз», Ірпінський РП ПАТ «Київобленерго», Київська обласна філією ВАТ «Укртелеком», Ірпінське відділення поліції ГУ НП в Київській області.

Ірпінською владою було створено ряд успішних комунальних підприємств. Зокрема, Управління праці та соцзахисту населення, Управління освіти і науки, Відділ культури (музична школа, бібліотеки, будинки культури), Служба у справах дітей та сім’ї, КП «Теплоенергопостач», КП «Ірпіньводоканал», Архівний відділ, Трудовий архів, медичні заклади (Ірпінська центральна лікарня, Ірпінський пологовий будинок, Ірпінська дитяча лікарня, Ірпінська поліклініка, Ірпінська стоматологія).

В квітні місяці 2020 року за 19 днів було від реконструйовано та обладнано сучасним медичним оснащенням інфекційне відділення Ірпінської центральної міської лікарні.

Зараз здійснюється будівництво сучасного медцентру, спрямування якого – охорона здоров’я матері й дитини з приймальним відділенням, дитячим стаціонаром, дитячою реанімацією, пологовим та гінекологічним відділенням.