Нацбанк оштрафував три структури за підсумками перевірок у травні за фінансовий моніторинг — два банки і одну фінансову компанію. Серед них ТАСкомбанк, який належить бізнесмену Сергію Тігіпко, — це вже не перше покарання за неякісний, з точки зору НБУ, фінмоніторинг.

Нацбанк

На сайті регулятора повідомляється, що ТАСкомбанку виписано штраф на 2,4 млрд грн; Поликомбанку — на 300 тис. грн; ФК «Вей фор пий» — на 51 тис. грн. Такі дані наводять на сайті dubinsky.pro.

Чи будуть оскаржуватися всі ці санкції в судах — неясно. Взимку 2018 року регулятор вже виписував йому штраф на цей рахунок. Причому, звинувачення були схожими — незаконне переведення в готівку коштів.

Два роки тому була санкція на 6 млрд грн, а зараз — вчетверо менше. Тоді ж Нацбанк дав висновок про невідповідність посадам та законодавству голови Таскомбанку Катерини Мелеш відповідальною за фінмоніторинг Соколової (Мелеш була змушена покинути свій пост). А на цей раз ніхто не постраждав персонально.

Популярні новини зараз

У ТЦК запропонували альтернативу тим, хто не хоче потрапити на "нуль"

Школярі будуть вдома довше: скільки триватимуть зимові канікули

Реформа ТЦК не скасує примусову мобілізацію: українців і далі пакуватимуть в бусики

Комунальні платежі дешевшають: які знижки чекають на українців

Показати ще

Сергій Тігіпко, фото YouTube/Радіо Свобода

У травні 2020 року ТАСкомбанк звинуватили в поганому управлінні ризиками та не здійснення ризикоорієнтованого підходу при аналізі фінансових операцій в 2017-2018 року. А також в обнале із залученням інкасаторської служби Банку Юнісон. Одночасно було вже стандартне звинувачення — не виявлення у списках клієнтів публічних осіб.

Полікомбанк оштрафували за поганий аналіз операцій клієнтів.

В цілому нічого дивного. Штрафи за фінансовий моніторинг встигли стати традиційними. У деяких банках навіть перестали сильно дивуватися на цей рахунок. Відомо, що якщо прийшла нацбанківська перевірка, то фінансова санкція буде, питання лише в її розмірі. Уникнути цієї долі вдається або банкам з хорошими зв'язками в правлінні Нацбанку, або тим, хто не скупитися на заохочення нацбанківці в цілому та першого заступника голови НБУ Катерині Рожкової зокрема.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Білецький прокоментував "зашквар" сина Порошенка в Лондоні: "Історія про лицемірство і подвійну мораль".

Як повідомляв портал Знай.uа, Тігіпко може бути лише завісою для переговорів.

Також портал Знай.uа писав, Порошенко заявив, що пройшов вже майже рік, як проти нього сфабрикували десятки справ.